Lexmark Romania, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de imprimante, a inregistrat in primele noua luni din 2008 afaceri de 15,3 milioane euro, la acelasi nivel cu perioada similara a anului trecut.
Cifra de afaceri inregistrata de companie in 2007 a fost de 23 milioane euro, in crestere cu 35 - 40% fata de 2006.

Pentru 2008, Branch Manager-ul companiei, Daniel Stefan, spune ca nu are in plan cresterea afacerilor, dorind ca acestea sa se mentina cel putin la nivelul celor de anul trecut.

Insa, data fiind situatia mondiala actuala, Daniel Stefan spune ca, daca si clientii companiei vor fi afectati de efectele situatiei economice prezente, atunci si Lexmark va fi afectata, insa nu intr-o perioada imediat urmatoare.

Reprezentanta CEEmark Romania s-a lansat in 2001, cand avea doar doi angajati si a ajuns ca, in prezent, sa aiba 12. Potrivit Branch Manager-ului CEEmark, se ia in considerare ca aceasta companie sa devina reprezentanta locala a Lexmark si sa-si schimbe denumirea, la fel cum s-a intamplat anul trecut cu Cehia si Slovacia.

Legat de vanzarile efectuate luna trecuta, acesta mentioneaza ca “octombrie a fost o luna buna”, insa, din cauza situatiei prezente, este posibil ca trimestrul patru al acestui an sa fie vizibil afectat, iar vanzarile sa scada pe fondul unui trend general, in ciuda sezonului sarbatorilor de iarna care se apropie. Pentru 2009, Stefan nu a facut nici o estimare.

Incepand din 2007, compania desfasoara in Romania Programul Lexmark de Colectare a Cartuselor, un serviciu de recuperare a cartuselor de toner consumate, adresat numai companiilor sau institutiilor si oferit acestora gratuit. Compania Lexmark are 250 de locatii inscrise in toata tara, iar de la acestea au fost trimise pana acum aproximativ 10.000 de cartuse pentru a fi reciclate.

Desi acest proiect a luat nastere in anul precedent, totusi, popularitatea programului de colectare a cartuselor a inceput sa creasca abia cu ianuarie 2008, in martie inregistrandu-se 5,1 tone de deseuri reciclate.

Pe teritoriul Romaniei, procentul de reciclare al cartuselor uzate este de 15%, iar Iulian Coman, Supplies Manager CEEmark Romania spune ca, in maxim cinci ani, Romania va ajunge la acelasi nivel cu tarile europene, care inregistreaza, in prezent, o rata de reciclare a cartuselor de 50%. Totodata, spune acesta, in lunile de vara, tocmai din cauza numarului mare de concedii, cererile pentru acest tip de proiect au scazut, tocmai din cauza lipsei activitatii.

Dintre cei care participa la programul initiat de Lexmark fac parte Ministerul de Justitie si tribunalele din tara (care returneaza aproximativ 80% din cartusele utilizate pentru a fi reciclate), hypermarketul Real, Ministerul de Finante, Dacia – Renault, precum si alte companii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri