Hewlett-Packard Co a afisat rezultate financiare preliminare, pentru al patrulea trimestru fiscal, peste asteptarile analistilor, in ciuda inaspririi situatiei economice mondiale, ceea ce a dus la aprecierea actiunilor cu 11%, potrivit Reuters.
De asemenea, compania a furnizat o prognoza asupra rezultatelor pe intregul an financiar si a anuntat ca beneficiaza, printre altele, de o clientela diversificata, a declarat presedintele executiv, Mark Hurd, intr-un comunicat de presa.

Compania, care va anunta rezultatele financiare in 24 noiembrie, a afisat un profit net preliminar de 84 centi/actiune in al patrulea trimestru fiscal, incheiat pe 31 octombrie. Excluzand costurile de amortizare, restructurare si achizitii, profitul a fost de 1,03 dolari/actiune, anunta NewsIn.

Analistii estimasera anterior un profit de 1 dolar/actiune. Veniturile au crescut cu 19%, la 33,6 miliarde, fata de estimarile analistilor chestionati de Reuters, de 33,1 miliarde dolari.

Pentru intregul an fiscal, HP estimeaza venituri intre 127,5 miliarde dolari si 130 miliarde dolari, sub estimarile analistilor de pe Wall Street, de 135,2 miliarde dolari.

Compania estimeaza un profit net in 2009 intre 3,38 si 3,53 dolari/actiune si un profit excluzand costurile de amortizare, restructurare si achizitii intre 3,88 si 4,03 dolari/actiune, fata de estimarile analistilor, de 3,86 dolari/actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri