RCS&RDS, unul din pincipalii jucatori de pe piata romaneasca de telefonie mobila, a anuntat ca intentioneaza sa intre pe piata de telefonie mobila din Ungaria prin participarea la licitatia pentru acordarea a doua licente de comunicatii mobile.
“Vrem sa participam la licitatia pentru licentele de telefonie mobila in Ungaria care se va desfasura in zece zile. Vrem sa mentinem ofertele din Romania si pentru clientii din Ungaria, vom urmari acelasi concept de a fi accesibili clientilor nostri. Vom licita pentru ambele licente scoase la licitatie”, a declarat Alexandru Oprea (foto), directorul general al RCS&RDS.

Potrivit acestuia, compania dispune de fondurile necesare construirii unei noi retele in Ungaria.

Licentele scoase la licitatie sunt pentru frecventa 450 CDMA si pentru un pachet de frecvente cu 900/1800/2100 (2100 frecventa 3G).

In cursa pentru licente s-au inscris 12 companii, iar taxa minima pentru o licenta este de 100 de milioane de foriniti (370.000 euro ) plus 0,75% din veniturile nete anuale. In Romania, operatorii au platit 35 de milioane de dolari pentru eliberarea spectrului radio de catre Ministerul Apararii si nu au platit nimic pentru taxa de licenta.

Castigatorul licitatiei pentru licenta ce cuprinde frecventele GSM si 3G va trebui sa dea startul serviciilor in doi ani si trebuie sa aiba o acoperire de minim 35% a populatiei in trei ani de la obtinerea licentei.

Pentru serviciile CDMA, operatorul castigator va trebui sa aiba o acoperire de 30% a populatiei in trei ani de la obtinerea licentei.

Pe piata din Ungaria mai activeaza Pannon GSM Telecommunications, Magyar Telekom Plc (T-Mobile Hungary) si Vodafone Hungary Ltd, iar rata de penetrare a telefoniei mobile este 116,4%, in timp ce rata de penetrare pe broadbans mobil este de 40%.

RCS-RDS furnizeaza de un an servicii de telefonie mobila pentru clientii din Romania si a ajuns la un portofoliu de 1,2 milioane de clienti pentru acest tip de servicii, iar compania desfasoara activitati in tari precum Romania, Cehia, Slovacia, Ungaria.

Pretul tarifelor de interconectare este mult prea mare

Operatorul de telefonie mobila a lansat acum cateva zile o noua oferta destinata segmentului residential, iar tarifele practicate sunt cele de interconectare cu ceilalti operatori.

In ceea ce priveste tarifele de interconectare, operatorul le considera o bariera in cresterea traficului pe tefefonie mobila din cauza pretului destul de ridicat.

“Tarifele de interconectare sunt mari si realitatea este ca atat la momentul pornirii din punct de vedere comercial ca operator de telefonie mobila, cat si acum, marea masa a abonatilor se gaseste inca la cativa mari operatori. Si noi, si abonatii nostri ne confruntam cu tarifele de interconectare. Noi, ca operator, reducem cat mai mult componenta care ne revine noua si nu putem decat sa convingem autoritatile sa puna presiuni pe marii operatori de telefonie mobila sa reduca tarifele de interconectare”, a mai spus Alexandru Oprea.

Compania vrea ca tarifele de interconectare sa scada pentru a transforma telefonia mobila intr-un produs accesibil cat mai multor clienti.

“ Ceea ce ne propunem noi pe termen mediu si lung e sa transformam telefonia mobila intr-un produs accesibil publicului pentru ca in opinia noastra telefonia mobila este vazuta de noi ca un produs de lux pentru clientii nostri. Daca ne uitam la statistici, rata de utilizare a telefonului mobil este de sub 100 de minute pe luna, ceea ce inseamna aproximativ 3 minute pe zi, ceea ce este foarte putin. Nu cred ca acest lucru se datoreaza unui apetit scazut al populatiei pentru utilizarea telefonului mobil, ci din cauza costurilor extrem de mari”, a mai spus Oprea.

In ceea ce priveste cifra de afaceri estimata pentru acest an la 700 de milioane de dolari, reprezentantul companiei a declarat ca nu se preconizeaza nicio revizuire negativa.

Principalii competitori ai RCS-RDS pe piata din Romania pe segmentul de telefonie mobila sunt Orange Romania, Vodafone Romania, Cosmote si Zapp.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri