Industria romaneasca de sofware si servicii IT a inregistrat in Bucuresti, in 2003, o cifra de afaceri de aproximativ 480 de milioane de dolari, aceasta insemnand 63 la suta din totalul industriei.

Studiul a fost realizat de Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii.

Astfel, Bucurestiul este centrul unde sunt concentrate activitatile de dezvoltare software (produse si servicii) urmat de orasele din vestul si centrul tarii: Timisoara, Cluj, Brasov, Sibiu.

Cele 3.000 de firme de software si servicii IT cu aproximativ 11.300 de angajati reprezinta 36 la suta din totalul firmelor din acest sector, si 45 la suta in ceea ce priveste numarul angajatilor.

Al doilea centru software si servicii IT din Romania este Timisoara, care a detinut, in 2003, 10 la suta din personal, 9,5 la suta din veniturile totale si 25 la suta din exporturi.

Florin Talpes, presedintele ANIS considera ca o solutie pentru stimularea dezvoltarii industriei in regiuni ca Moldova, Muntenia si Oltenia este crearea de parcuri tehnologice in orasele cu centre universitare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri