Companiile pot folosi tehnologia Transitive pentru a transforma volumele server-elor din medii Unix in medii open-source sau invers, cu sau fara modificari asupra aplicatiilor, potrivit IBM. Termenii financiari ai tranzactiei nu au fost dezvaluiti.

Transitive a castigat 48 de licente pentru tehnologiile sale, iar printre clientii sai se numara Bursa de Valori din Luxemburg si King College Hospital din Londra.

IBM a anuntat ca tranzactia va sustine abilitatea sa de a oferi produse si servicii care va ajuta clientii sa maximizeze eficienta si productivitatea in centrele lor de date. Clientii vor putea utiliza tehnologia Transitive pentru a consolida aplicatiile de la serverele folosite mai putin pe sistemele IBM Power.

Citeste si:

In iulie, compania a anuntat intentia de a cumpara dezvoltatorul francez de soft-uri, ILOG, pentru 340 milioane dolari.

La inceputul acestui an, compania a anuntat cumpararea producatorului israelian de sisteme de stocare digitala, XIV. De asemenea, a mai anuntat cumpararea companiilor dezvoltatoare de soft-uri, Net Integration Technologies si AptSoft. IBM a incheiat in acest an cel putin 13 achizitii.

Aceasta miscare face parte din efortul companiei de a mari portofoliul de instrumente si servicii care suporta afacerile intreprinderilor si operatiunile de Internet.