Investitiile in tehnologie nu vor fi foarte grav afectate de criza economica deoarece companiile vor folosi tehnologia pentru a reusi sa depaseasca recesiunea, au anuntat analisti din industrie, citati de silicon.com.
Companiile depind acum de tehnologie in special pentru extindere, ceea ce va fi vital pentru a ajuta la cresterea eficientei afacerilor, la salvarea banilor si la mentinerea aceluiasi numar de consumatori, potrivit analistilor de la Pierre Audoin Consultants (PAC).

Analistul-sef PAC, Christophe Chalons, a declarat ca “vor fi cateva modificari, dar nu va avea loc o stopare totala a investitiilor din IT”.

In timp ce sunt asemanari intre criza economica actuala si “criza dot-com din 2001”, PAC sustine ca situatia curenta este diferita decat la inceputul anilor ’90, cand recesiunea a redus drastic investitiile din IT.
In cazul actualei recesiuni, companiile depind mai mult de tehnologie, ceea ce inseamna ca este putin probabil sa aiba loc o reducere severa a investitiilor din IT.

“Este clar faptul ca investitiile facute de companii in IT s-au petrecut pentru a imbunatati perfomanta lor, ceea ce inseamna ca si in situatii de criza, companiile vor fi nevoite sa investeasca in IT”, a declarat Christophe Chalons.

Chalons a notat totusi ca presiunea financiara va determina companiile sa dispuna de mai putini bani pentru investitii in IT, insemnand ca investitiile pentru extindere vor avea de suferit. Proiectele mari vor fi cele mai afectate, a adaugat acesta.

“Nu va avea loc un moment crucial in industrie, dar vor fi resimtite o multime de transformari si imbunatatiri ale sistemelor existente”, a declarat Chalons.

Aceasta va forma o parte a ceea ce PAC vede ca un scut de aparare pe care companiile il vor folosi in timpul crizei economice, care, de asemenea, va include crearea unei forte de munca si axarea pe pastrarea de consumatori.

Chalons a declarat ca firmele vor incepe sa se extinda cel mai probabil pe la inceputul lui 2010.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri