Purtatorul de cuvant Lynn Fox declara ca disponibilizarile vor incepe in aceasta saptamana, dar a refuzat sa spuna cate posturi vor fi reduse.

Palm, care are 1.050 de angajati, produce smartphone-urile Centro si Treo. Cota de piata a companiei s-a micsorat, dupa ce BlackBerry a devenit o alternativa in mediul de afaceri si dupa ce iPhone a devenit un fenomen la nivelul maselor de consumatori.

“Scopul este de a consolida resursele si de a ne axa eforturile mult mai eficient”, a declarat Fox.

Palm planuieste in viitor lansarea unui sistem de operare si a unui smartphone. Fox a anuntat ca sistemul de operare este planuit sa fie lansat in acest an, iar telefonul in prima jumatate a lui 2009.

Citeste si:

Compania a angajat executivi de top pentru a incerca sa se indrepte si i-a adus pe presedintele John Rubinstein, care a ajutat la crearea iPod-ului, si pe prim vice-presedintele de dezvoltare de la Apple, Mike Bell.

Dar piata de smartphone-uri inseamna sa cresti competitivitatea zilnic. Stirile despre concedierile de la Palm au aparut dupa ce sute de oameni au mers sa cumpere BlackBerry Sorm, primul telefon touch-screen de la RIM.

Potrivit datelor furnizate de ChangeWave, doar 5% dintre companii planuiesc sa cumpere un smartphone Palm in urmatorul trimestru, jumatate din cifrele de anul trecut. In contrast, 78% dintre companii planuiesc sa cumpere un aparat RIM si 22% un iPhone.