“In ultima perioada, caracterizata de nesiguranta si de reticenta in ceea ce priveste investitiile, estimam o cifra de afaceri care sa se situeze cel putin la nivelul celei din 2007. Pentru anul viitor, ne dorim o crestere a cifrei de afaceri cu cel putin 10%, insa, in acest moment, totul este imprevizibil. Continuam sa ne concentram atentia in special asupra segmentului business”, a declarat, pentru Wall-Street, Helmut Ignat, director general Konica Minolta.

Vanzarile Konica Minolta, de la inceputul anului pana la sfarsitul lunii octombrie, au fost de peste 14 milioane euro, in crestere cu 10% fata de perioada similara a anului trecut.

“Fata de perioada similara a anului trecut, cresterea este de circa 10% si este in conformitate cu ceea ce ne-am propus pentru anul 2008”, a mai spus Helmut Ignat.

Vanzarile pentru imprimantele laser alb negru au scazut in primele trei trimestre, in timp ce vanzarile de imprimate color au cunoscut o crestere semnificativa.

Citeste si:

“In ceea ce priveste segmentele de piata pe care activam, din primele trei trimestre ale anului, fata de anul trecut, doar piata de imprimante laser alb negru a inregistrat o scadere cu cateva procente, in timp ce piata de imprimante laser color a crescut. De asemenea, si piata de echipamente multifunctionale laser copier based a fost in crestere - mai temperata pentru echipamentele alb negru si spectaculoasa pentru cele color”, a mai spus directorul general al Konica Minolta.

Ritmul de crestere al industriei IT va incetini anul viitor din cauza companiilor care vor fi mult mai prudente atunci cand vor face investitii.

“Criza financiara globala a inceput sa afecteze si piata romaneasca, dar ramane de vazut cat de mult va afecta fiecare sector in parte. In industria IT, este de asteptat sa se reduca ritmul foarte mare de crestere al anilor trecuti. Cauzele sunt multiple - de la accesul din ce in ce mai dificil la resurse si finantarile din ce in ce mai scumpe oferite companiilor, pana la prudenta acestora in ceea ce priveste investitiile.
Este greu de anticipat acum in ce mod afacerile Konica Minolta ar fi afectate de eventualele falimente din industrie. Pana acum nu am avut clienti, care sa fi intrat in faliment”, a mai declarat reprezentantul Konica Minolta.

Principalii competitor ai Konica Minolta pe piata romaneasca sunt Canon, Xerox, HP, Epson si Lexmark.