Astfel, la categoria Sectorul financiar bancar, Oracle Romania si BCR au obtinut premiul pentru "Enable alternative channels operations for the clients of BCR through Oracle Multichannel Project implementation", iar TotalSoft a primit premiul pentru Proiectul de outsourcing salarial de la BRD Group Societe Generale - Romania.

Urmatoarea categorie a apreciat proiectele de tip CSR, unde Microsoft a obtinut premiul pentru parteneriatul destinat sigurantei copiilor in mediul online, iar Infoworld a fost premiata pentru campania "Citeste cu mine". La aceeasi categorie, IBM Romania a fost desemnata cea mai inovativa companie de IT.

La categoria Investitia anului in IT, Omnilogic a primit premiul pentru lansarea primului Data Center de level 4, iar in cadrul categoriei Educatie, Dell Romania a fost premiata pentru proiectul de la Universitatea Alexandu Ioan Cuza din Iasi.

In cadrul categoriei Proiecte IT implementate in diferite ramuri economice, premiile au fost urmatoarele: Siveco Romania - pentru sistemul informatic implementat la APIA; ESRI Romania – pentru Portal GeoSpatial destinat integrarii datelor Ministerului Mediului in contextul INSPIRE; CRIsoft - pentru "Planificare de productie cu tehnici de inteligenta artificiala - proiect Valrom Bucuresti"; SOFTEXPERT Mobility - pentru implementarea solutiei MedEXPERT CRM la Antibiotice SA; Net Consulting - pentru proiectele realizate in administratia publica si GECAD NET a fost premiat pentru implementarea solutiei de colaborare organizationala pe platforma Microsoft.

La categoria IT Heroes, premiile au fost obtinute de catre Adrian Tranca, Director IT Pro TV si de compania ECO TIC pentru promovarea valorilor, protectia mediului si revalorificarea resurselor.

Citeste si:

Premiul din categoria "De 15 ani impreuna" a mers la Crescendo. Iar premiile speciale au fost obtinute de catre Victor Macri (Special Media), partener PC World si Wizrom, Partener Computer World. Zoltan Somodi, Secretar de Stat MCTI si Daniel Gruia, Presedintele Autoritatii pentru Serviciile Societatii Informationale, au fost premiati pentru sustinerea viitoare a pietii IT din Romania.

Premiul pentru "jumatate" de cariera a mers la Doina Cojocaru, fost general manager la General System.

Un alt premiu special a fost primit de catre Prof. Univ. Dr. Ing. Doina Banciu pentru implicarea si promovarea proiectelor de cercetare europene si locale, iar Radu Crahmaliuc, Country Manager Brother International, Rep. Office Romania, a fost premiat pentru realizarea primului e-newsletter din domeniul IT – "Computer World e-newsletter - 10 ani".

RoCS 2008 a insemnat o serie de conferinte dedicate tehnologiilor precum Virtualizare, Data Center, Data Security, Mobility, Interoperabilitate, BI, Web 2.0, celor mai importante verticale de business: e-Government, e-Health, HR, dar si meselor rotunde si dezbaterilor pe teme de mare actualitate, cum ar fi Green IT-ul.