ANC a anuntat ca a pus luni, 24 noiembrie, in vanzare caietul de sarcini pentru procedura de selectie comparativa de acordare a celor doua licente de utilizare a frecventelor radio pentru servicii de comunicatii electronice prin intermediul sistemelor de acces pe suport radio de banda larga (BWA).

Caietul de sarcini poate fi obtinut de la sediul ANC din Bucuresti, iar solicitarile de clarificari pot fi transmise pana pe 15 decembrie 2008, iar termenul limita pentru depunerea ofertelor este 5 februarie 2009.

Deschiderea ofertelor se va face pe 6 februarie 2009, la sediul Autoritatii, urmand ca stabilirea castigatorului sa fie facuta pana pe data de 9 martie 2009, iar contestatiile se pot depune in intervalul 10-16 martie 2009.

Termenele pentru cele trei faze pentru dezvoltarea retelelor sunt 1 septembrie 2010, 1 martie 2012 si 1 septembrie 2013. Pentru fiecare faza ofertantii vor face cate un angajament cu privire la numarul de statii de baza instalate, lista municipiilor acoperite si lista oraselor acoperite. Serviciile oferite vor trebui sa acopere la sfarsitul celor 3 etape cel putin 50 municipii si cel putin 20 orase.

Citeste si:

Ofertele depuse vor fi evaluate in functie de capacitatea financiara, fezabilitatea comerciala, specializarea si experienta, fezabilitatea tehnica si acoperirea propusa.

Taxa de licenta este cea prevazuta de Hotararea Guvernului, 7,5 milioane euro.

Autoritatea Nationala pentru Comunicatii este institutia independenta care stabileste regulile pentru piata de comunicatii din Romania si vegheaza la respectarea acestora.