Panasonic a anuntat o revizuire in sens negativ a estimarilor financiare pentru intreg anul fiscal 2008-2009 (ce se incheie la 31 martie 2009), fata de cele anuntate in luna aprilie 2008, de la 9.200 miliarde yeni la 8.500 miliarde yeni.
Veniturile consolidate din operatiuni sunt estimate acum la 340 miliarde yeni, in scadere de la cele 560 miliarde yeni enuntate anterior.

Profitul net inainte de deducerea impozitului pe profit se estimeaza ca va fi de 100 miliarde yeni, in scadere de la cele 500 miliarde yeni enuntate anterior, in timp ce profitul net se asteapta acum sa scada de la estimarea de 310 miliarde yeni la 30 miliarde yeni.

Criza financiara ce a pornit initial din Statele Unite, s-a extins la nivel global, determinand o reducere a entuziasmului investitorilor iar conditiile de business s-au depreciat semnificativ atat in Japonia cat si in intreaga lume. In aceste circumstante, mediul de afaceri in care activeaza compania s-a deteriorat rapid mai ales din cauza deprecierii yenului, a scaderii nivelului de consum si a intensificarii concurentei in ceea ce priveste preturile.

"Exista o serie de factori negativi precum reculul de pe piata investitiilor financiare cauzat de scaderea pretului actiunilor si a cresterii cheltuielilor de restructurare a afacerii. In consecinta, Panasonic a anuntat o revizuire in sens negativ a estimarilor financiare pentru intreg anul fiscal 2008-2009, fata de cele anuntate in luna aprilie 2008", au declarat reprezentantii companiei.

Panasonic Corporation, cu sediul la Osaka, Japonia, este lider international in dezvoltarea si fabricarea de produse electronice pentru o gama varianta de clienti, afaceri si nevoi industriale.

Reprezentantul Panasonic pe piata locala este, din anul 1996, Panasonic Romania, succedandu-i societatii ex-distribuitoare Electronica International, ce si-a inceput activitatea in anul 1991.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri