Totusi, purtatorul de cuvant al Dell a declarat ca aceasta miscare nu reprezinta o schimbare de strategie pentru companie, care deja se confrunta cu o scadere a marjelor de profit in contextul crizei financiare.

Producatorul de PC-uri a anuntat reduceri de preturi de 11-20% pentru unele modele de laptop-uri si servere, si de peste 40% pentru memoriile de servere.

Reducerile mari la costurile de componente cum ar fi memoriile de calculator reprezinta unul dintre factorii care au sustinut marjele de profit ale Dell si ale altor producatori de componente, in ultimele luni, cu toate ca a fost neclar daca impactul reducerilor anuntat de Dell ar putea fi resimtit cel mai tare de furnizorii sai.

Citeste si:

Finantarea cu dobanda zero este primul semn in incercarea Dell de a folosi bratul sau de servicii financiare pentru a obtine profit dupa ce la inceputul acestei luni a anuntat ca ar vrea sa opreasca aceasta afacere.

Dell a inregistrat in cel de-al doilea trimestru incheiat la 1 august un profit in scadere cu 17%, pana la 616 milioane de dolari, fata de 746 de milioane de dolari, cat obtinuse in aceeasi perioada a anului trecut.