Kingston Technology Company, liderul mondial in productia de module de memorie, estimeaza pentru acest an un nivel al afacerilor pentru piata romaneasca asemanator cu cel de anul trecut din cauza volatilitati cursului leu-dolar.
„Speram ca cifra de afaceri din 2008 sa sa fie la nivelul anului trecut. In lunile noiembrie-decembrie s-au inregistrat vanzari semnificative, insa volatilitatea cursului leu-dolar a afectat atat Kingston cat si partenerii”, a declarat Mihai Marcu, manager Kingston pentru Romania.

In acest context, compania ar putea raporta afaceri de peste 10 milioane de dolari, desi Kingston estima la jumatatea acestui an o crestere de 25-30% pana la un nivel de 13 milioane de dolari.

Cota de piata a producatorului a crescut anul acesta la 25% fata de 20% cat avea in 2007.

„Din estimarile noastre cota de piata a crescut la 25% atat pe segmentul cardurilor de memorie, cat si pe memoriile flash. In ceea ce priveste memoriile pentru computere am crescut la 12-13%, ceea ce nu este o crestere foarte mare ”, a declarat Mihai Marcu.

In primele zece luni ale acestui an compania a realizat afaceri de 9,2 milioane de dolari in crestere cu 8,8 milioane de dolari in crestere cu 5% fata de perioada similara a anului trecut. Cantitativ, vanzarile au crescut cu 67-68% pentru produsele Kingston, insa pretul acestora s-a depreciat cu aproximativ 75% fata de octombrie 2007.

„Anul acesta piata de module de memorie va creste mai ales pe fondul upgrade-urilor pe care oamenii le vor face pentru propriile computere , mai ales ca este cea mai ieftina metoda de crestere a performantei unui sistem. Pentru 2009, estimam ca in primele doua trimestre scaderea preturilor va continua, insa din trimestrul al treilea preturile se vor stabiliza”, a mai declarat Mihai Marcu.

Din punct de vedere valoric, memoriile flash si memoriile RAM au o pondere egala in cifra de afaceri a Kingston.

In primele noua luni ale acestui an, compania a comercializat 615.000 de memorii flash si peste 170.000 de memorii RAM.

Vanzarile globale ale Kingston Technology au fost de 4,5 miliarde dolari in 2007. Principalii competitori ai companiei sunt SanDisk, A-DATA si Kingmax.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri