Microsoft negociaza cumpararea motorului de cautare al Yahoo

Reprezentantii Microsoft negociaza cumpararea motorului de cautare al Yahoo, intr-o tranzactie estimata la 20 de miliarde dolari, scrie Sunday Times.

Propunerea discutata reprezinta piesa principala a unei tranzactii complexe in cadrul careia o noua echipa de management va prelua controlul asupra Yahoo. Nu exista, insa, intentia ca Microsoft sa lanseze o alta oferta pentru compania de internet, dupa cea de 47,5 miliarde dolari.

Microsoft si-a retras oferta de preluare inanintata companiei Yahoo in mai, dupa ce presedintele executiv al Yahoo, Jerry Yang, si consiliul director al grupului american au aratat ca oferta este prea mica, arata Reuters.

Speculatii privind redeschiderea negocierilor dintre cele doua companii au aparut la inceputul lunii noiembrie, cand Jerry Yang si-a anuntat demisia. Desi directorul executiv al Microsoft, Steve Ballmer, a exclus o oferta de preluare a intregii companii, a spus ca este "deschis" unor discutii privind vanzarea motorului de cautare al Yahoo.

Valoarea de piata a companiei a scazut cu peste 20 miliarde dolari de la numirea in functie a lui Yang, in iunie 2007, dupa ce discutiile cu Microsoft au esuat, asemenea celor cu Google si AOL, in vederea formarii unui parteneriat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri