Reprezentantii Microsoft negociaza cumpararea motorului de cautare al Yahoo, intr-o tranzactie estimata la 20 de miliarde dolari, scrie Sunday Times.
Propunerea discutata reprezinta piesa principala a unei tranzactii complexe in cadrul careia o noua echipa de management va prelua controlul asupra Yahoo. Nu exista, insa, intentia ca Microsoft sa lanseze o alta oferta pentru compania de internet, dupa cea de 47,5 miliarde dolari.

Microsoft si-a retras oferta de preluare inanintata companiei Yahoo in mai, dupa ce presedintele executiv al Yahoo, Jerry Yang, si consiliul director al grupului american au aratat ca oferta este prea mica, arata Reuters.

Speculatii privind redeschiderea negocierilor dintre cele doua companii au aparut la inceputul lunii noiembrie, cand Jerry Yang si-a anuntat demisia. Desi directorul executiv al Microsoft, Steve Ballmer, a exclus o oferta de preluare a intregii companii, a spus ca este "deschis" unor discutii privind vanzarea motorului de cautare al Yahoo.

Valoarea de piata a companiei a scazut cu peste 20 miliarde dolari de la numirea in functie a lui Yang, in iunie 2007, dupa ce discutiile cu Microsoft au esuat, asemenea celor cu Google si AOL, in vederea formarii unui parteneriat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri