Vodafone analizeaza preluarea operatorului de cablu Kabel Deutschland pentru imbunatatirea tehnologiei de transmisii de date, scrie Handelsblatt, dupa ce anterior si compania de telefonie O2 avusese in vedere aceasta varianta.
Concernele de telefonie mobila incep sa ia in vizor operatorii de cablu, scrie Handelsblatt. Astfel, Vodafone analizeaza posibilitatea de a prelua Kabel Deutschland, potrivit unor surse din concernul britanic.

Operatorul de telefonie mobila O2 a avut si el in vedere aceasta varianta, dar din cauza unor neclaritati in ceea ce priveste strategia pentru Germania a cocernului-mama Telefonica, preluarea Kabel Deutschland a fost inghetata, scrie NewsIn.

Reprezentantii Vodafone nu s-au pronuntat cu claritate in ceea ce priveste planurile de preluare ale Kabel Deutschland. "Noi analizam intotdeauna intreg spectrul pietei", a declarat un purtator de cuvant al Vodafone pentru Handelsblatt.

In Germania, Vodafone este cel mai mare operator de telefonie mobila si fixa, dupa Deutsche Telekom.

Operatorilor de cablu le este deja cunoscut interesul pe care il reprezinta pentru concernele de telefonie mobila, remarca Handelsblatt. "Cablul a devenit acum un concurent din ce in ce mai puternic pentru operatorii de telecomunicatii clasice. Atractivitatea infrastructurii de cablu este subliniata de faptul ca si cei din telecomunicatii incep sa preia aceste structuri", spune Torsten Winkler, reprezentant al Kabel Deutschland (KDG).

Operatorii de cablu ofera, pe langa televiziune, si internet si servicii telefonice, iar din punct de vedere tehnic, conexiunile lor sunt mult avansate decat cele din telecomunicatii: sunt mai accesibile si pot transporta un volum mult mai mare de date.

Pe de alta parte, concernele de telecomunicatii sunt pe punctul de a comercializa servicii prin cabluri din fibra optica, pentru utilizatorii casnici, si astfel sa creasca latimea benzii.

Daca un concern de telefonie decide sa preia un operator prin cablu, nu mai este nevoit sa faca aceasta investitie. De aceea, in iunie a avut loc preluarea de catre compania de telefonie fixa Versatel a operatorului de cablu AKF Telekabel, care are in Berlin 76.000 de abonati.

Expertii sustin ca mai urmeaza si alte astfel de preluari. "Pentru operatorii care vor sa ofere servicii integrate si care nu au tehnologie DSL, ar fi foarte logic sa cumpere un operatror de cablu", spune Frank Rothauge, de la Sal. Oppenheim, pentru Handelsblatt.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri