Intel si Hitachi isi unesc fortele si vor produce memorii Flash

Cel mai mare producator de chip-uri, Intel, si o unitate a conglomeratului japonez Hitachi au anuntat ca vor crea o alianta pentru dezvoltarea de dispozitive de stocare a datelor cunoscute sub numele de memorie flash, aceasta reprezentant cel mai recent pas facut de stocarea electrica in fata celei pe discuri magnetice, scrie Wall Street Journal.

Companiile au anuntat ca Intel va furniza chip-urile, care sunt fabricate in colaborare cu Micron Technology, precum si tehnologia pentru ambalarea lor, ceea ce industria numeste SSD (solid-state drives). Hitachi va furniza alte tehnologii si va integra componentele intr-un sistem care poate fi folosit cu servere, statii de lucru si alte componente hardware cu o performanta ridicata. Produsele provenite in urma colaborarii celor doua companii vor aparea cel mai probabil la inceputul lui 2010.

Memoria flash a devenit populara o data cu camerele digitale, player-ele muzicale si alte aparate portabile, deoarece chip-urile retin date cand curentul electric este oprit. Dar tehnologia are alte avantaje, cum ar fi viteza mare de stocare a datelor si un consum redus de energie.

Pana nu demult, costul unei memorii flash a fost mult mai ridicat decat harddisk-urile care stocau o cantitate de date echivalenta. Ca rezultat, SSD-urile cu capacitati mari sunt o optiune caracteristica in laptop-uri, cu toate ca unele noi modele cu o suma redusa de memorie flash au fost introduse de curand.

Intre timp, unii utilizatori de servere doresc sa plateasca mai mult pentru o viteza foarte mare utilizata in memoria SSD (solid-state drive). Extinderea aplicatiei a fost ajutata de declinul extrem in pretul memoriei Flash, care a micsorat profiturile companiilor care fabrica chip-urile memoriilor.

Intel, care este cunoscuta pentru chip-urile de microprocesoare, a avut cateva retineri despre continuarea afacerii de fabricarea e memoriei flash daca profiturile nu se imbunatatesc. Dar compania a devenit foarte incantata de fabricarea de chip-uri pentru memoriile SSD si a introdus primul sau model in luna septembrie.

Hitachi Global Storage Tehnologies este o unitate a companiei japoneze care include operatiuni ce au facut parte din International Business Machine Corp, care este cel mai mare producator de aparate de stocare a datelor. Compania a anuntat ca va continua producerea de astfel de memorii flash, iar aceasta va vinde exclusiv noile aparate care vor fi dezvoltate cu Intel.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri