Trei din zece gospodarii din Romania aveau acces la internet, in trimestrul I

Romania se situa pe penultimul loc din Uniunea Europeana (UE) in functie de accesul populatiei la internet in primul trimestru, cu doar 30% din gospodariile romanesti conectate la internet, ceea ce reprezinta jumatate din media la nivel comunitar, potrivit datelor publicate de Eurostat.

Doar 13% dintre gospodariile romanesti aveau acces la internet prin broadband (conexiune de mare viteza in banda larga).

Romanii au declarat ca au folosit internetul ca sa citeasca presa online (14%), sa afle informatii legate de sanatate (11%) ;i sa interactioneze cu autoritatile publice (9%). Doar 2% din respondentii din Romania ai studiului realizat de biroul european de statistica au raspuns ca au fost interesati de internet banking.

Bulgarii aveau in primele trei luni din acest an cel mai scazut grad de conectare la internet (doar 25% din gospodarii avand acces). La polul opus se situau Olanda si Suedia, unde 86%, respectiv 84% din gospodarii aveau conexiune la internet, cea mai mare parte fiind prin broadband.

In UE, 60% din populatie avea acces la internet in perioada ianuarie - martie, in crestere fata de 54% din gospodarii in primele trei luni ale anului trecut, in timp ce 48% avea conexiune broadband fata de 42% in 2007.

Circa o treime (32%) din cetatenii UE au declarat ca in primul trimestru au folosit internetul pentru a afla informatii turistice, iar aproape 30% - pentru internet banking, interactiunea cu autoritatile publice si pentru a afla informatii despre sanatate. Un sfert au citit presa online ori si-au comandat bunuri sau servicii de pe internet, iar 15% au cautat slubje sau au aplicat pentru un loc de munca pe internet.

Datele din sondaj acopera primele trei luni din 2008, in toate statele membre, iar respondentii aveau varsta cuprinsa intre 16 si 74 de ani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri