Microsoft a anuntat ca Windows Vista Service Pack 2 (SP2) Beta, un update ce are rolul de a rezolva o parte dintre problemele sistemului de operare (OS) Vista, va fi accesibil utilizatorilor, relateaza ComputerWorld.
Vista SP2 Beta va fi disponibil incepand cu 4 decembrie pe site-ul Windows Update fie ca fisier ISO (imagine de disc), fie ca installer propriu-zis.

Microsoft lanseaza pentru prima data concomitant un pachet de programe capabil sa updateze atat sistemul de operare al compuerelor-client, cat si Windows Server 2008, OS-ul serverelor de retea, a anuntat compania intr-unul dintre blogurile sale.

Windows Vista SP2 poate fi descarcat si de pe Microsoft Developer Network sau TechNet. Cei care doresc sa testeze versiunea beta a Vista SP2 trebuie sa fi instalat deja Vista SP1 si alte cateva programe pentru facilitatea update-ului, ce pot fi gasite pe situl Windows Update.

Intrucat astazi va fi lansat un update beta, Microsoft ii sfatuieste pe cei mai multi utilizatori sa astepte pana cand versiunea finala va fi gata.

Windows Vista SP2 Beta este destinat in special entuziastilor si profesionistilor IT, care il pot testa inainte de lansarea versiunii finale, scrie intr-unul dintre blogurile Microsoft Mike Nash, vicepresedinte al diviziei de productie Windows.

SP2 va aduce noi facilitati sistemului de operare Vista, precum o apicatie interna pentru inregistrarea datelor pe discuri de mare capacitate Blu-Ray (25 sau 50 GB) sau posibilitatea de a configura mai usor o conexiune la retelele wireless de internet prin Windows Connect Now. In plus, update-ul va integra un program de monitorizare a masinilor virtuale numit Hyper-V, care permite rularea concomitenta a mai multor sisteme de operare – Windows, Linux si Unix de exemplu - pe un singur computer sau server.

Microsoft nu a fixat inca o data-tinta pentru lansarea versiunii finale a Vista SP2 si a Server 2008 SP2, dar preconizeaza ca update-urile vor fi finalizate candva in prima jumatate a anului viitor. Cele mai multe situri IT mizeaza pe aprilie 2009, la 14 luni dupa lansarea Vista SP1.

Microsoft continua sa lucreze la finalizarea versiunii beta a noului sistem de opera Windows 7. Conform Microsoft Developer Network, toti programatorii care vor participa la conferintele organizate in lunile urmatoare vor primi pe 13 ianuarie un DVD Windows 7 Beta, dupa ce versiunea pre-beta a fost oferita participantilor unei dezbateri pe teme de hardware la finele lunii octombrie 2008. Microsoft inca nu a anuntat data finalizarii sistemului de operare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri