Disponibilizarile nu vor avea ca tinta un anumit centru de dezvoltare de soft si vor fi distribuite intre unitatile Adobe. Acestea vor afecta in jur de 8% din personalul companiei.

Producatorul unor programe precum Photoshop, Illustrator sau Premier Pro, destinate atat pasionatilor, cat si profesionistilor in editare vizuala, nu si-a atins tinta de vanzari in T4. In timp ce estimarile analistilor plasau cifra de afaceri intre 925 si 955 de milioane de dolari, Adobe a obtinut in T4 un venit de numai 912-915 milioane de dolari.

Cu toate acestea, profitul operational marginal, expresia profitului net raportat la cifra de afaceri, se situeaza la 59-60 centi, peste cei 51-53 de centi estimati de companie.

Creative Suite 4, nou linie de programe Adobe, nu a avut in aceasta toamna succesul asteptat de companie pe pietele din Europa si America de Nord. Ca atare, aceasta este principala cauza a diminuarii cifrei de afaceri.

Citeste si:

"Criza financiara globala a afectat puternic vanzarile noastre din T4", a declarat Shantanu Narayen, directorul executiv al companiei. Adobe trebuie sa isi reduca costurile operationale si sa isi utilizeze resursele pentru atingerea prioritatilor sale strategice, a adaugat acesta.

Reorganizarea personalului necesita fonduri intre 44 si 50 de milioane de dolari, dintre care 28-30 de milioane de dolari vor fi inregistrate sub forma de costuri de restructurare in T4 fiscal al 2008.

Pentru primul trimestru al 2009 Adobe previzioneaza o cifra de afaceri intre 800 si 850 de milioane de dolari si o rata a profitului la vanzari de 37-38%.

Cotatia actiunilor Adobe a scazut cu 6,8% dupa acest anunt pana la valoarea de 21 de dolari.