Computer Trobleshooters, unica franciza pe servcii IT din Romania cu filiale in 12 orase, anunta o crestere de 50% a numarului de clienti si cel putin 8 francizati in 2009, in ciuda crizei economice existente.
"Consideram ca aceasta criza ne poate aduce o crestere de peste 50 % in ceea ce priveste numarul de clienti, iar pe partea de francizati, cel putin 8 francizati in 2009, daca nu mai mult", declara Narcis Costache, Director de Dezvoltare al companiei.

Datorita cererii, Computer Troubleshooters isi propune sa ajunga la rata de 1 francizat la 2-3 luni in 2009. In Romania, Computer Troubleshooters are o cota de piata (pe service IT exclusiv) de peste 10% si functioneaza in 12 orase. In 2008, compania previzioneaza inchiderea anului cu o crestere de 30% a cotei de piata, pentru 2009 propunandu-si sa ajunga la 15% - 16%.

“Targetul nostru pe 2009 este sa ajungem la 20 francizati pana la sfarsitul anului, urmarind in mod special orasele cu peste 50.000 de locuitori cum ar fi Brasov, Satu Mare, Baia Mare, Arad, Iasi, Constanta etc”, spune Narcis Costache.

In Romania, Computer Troubleshooters se situeaza, conform statisticilor referitoare la piata de servcii IT, printre castigatorii crizei.

“Daca luam in calcul faptul ca un singur angajat IT dintr-o companie cu 30 de calculatoare este platit in medie cu 700 – 1000 euro, asadar intre 1300 – 1800 euro cu tot cu taxe, iar in cazul abonamentului la o companie de service care include interventii, chiar prezenta la sediu a unei persoane ajunge uneori la mai putin de jumatate, in functie de regiune, atunci vorbim de o reducere de minim 50 % pana la 70 % a costurilor, ceea ce inseamna 15.000 - 20.000 euro pe an numai din servcii IT, pastrand, in acelasi timp, o calitate net superioara a serviciului” afirma Directorul de Dezvoltare al companiei.

Industria de service IT vehiculeaza tarife intre 10 si 20 euro per PC - costul unui abonament pe luna - spre deosebire de cel al unei interventii realizate de o firma pe cont propriu (cu un angajat specializat IT) care poate ajunge la 10-15 euro pe ora. Asadar, costul unui abonament la o companie de service este echivalent cu cel al unei ore de consultanta.

In conditiile in care industria mondiala de consultanta IT a depasit deja cifra de 50 miliarde de dolari in 2007, iar rata de crestere globala era stabilita in 2005 undeva la 5,2% (de catre IDC), rata de crestere pe piata romaneasca este de 20% . De asemenea, conform Gartner, pentru anul financiar 2008, in Europa, este de asteptat un ritm de crestere al pietei de servicii IT de 5,3%, de pana la 211 miliarde euro.

Piata romaneasca de servicii de consultanta IT va depasi in acest an 300 milioane euro, din care 18,7 % reprezinta service IT.

Computer Troubleshooters, franciza nr. 1 in lume in domeniul service-ului de calculatoare

Computer Trobleshooters a fost inclusa in topul Entrepreneur 500, atat pentru rezulatele exceptionale, (ceea ce a dus la o dublare a numarului de francize in mai putin de 4 ani), cat si pentru costurile reduse si efectele maxime rezultate din implementarea francizei.

Cu 500 de francize in 26 de tari si o taxa de franciza intre 15.000 dolari (in SUA) si 4.000 euro (in Romania), Computer Trobleshooters a raportat venituri pe un singur angajat de aproximativ 70.000 de euro in 2007.

Pana acum, implementarea francizei a adus francizorului american peste 6 milioane euro numai din vanzarea francizei, iar redeventele anuale ajung undeva la 2 milioane euro anual. In Romania, Computer Troubleshooters are 12 francizati in 12 mari orase: Bucuresti, Bacau, Buzau, Cluj-Napoca, Deva, Resita, Oradea, Ramnicu-Valcea, Sibiu, Targu- Mures, Timisoara si Ploiesti.

In ordine, Computer Trobleshooters a fost votata franciza cu cel mai scazut cost de intrare 45 "Top Low - Cost Franchisees"; totodata, se afla pe locul 47 in lume in randul francizelor care pot functiona cu sediul in propriul apartament - “47 "Top Home based Franchises" si pe locul 51 in lume in ceea ce priveste ritmul de crestere - 51 "Fastest Growing Franchises".

Computer Troubleshooters este cea mai mare franciza pe servicii IT prezenta in 26 tari cu peste 500 filiale, ce ofera o gama larga de asemenea servicii la sediul clientului. Compania este prezenta in tari precum: Australia, SUA, Canada, Olanda, Grecia, Irlanda, Portugalia, Spania, Anglia, Singapore, Egipt, Hong Kong, Republica Dominicana, Kuwait, Nigeria, Noua Zeelanda, Africa de Sud sau Coreea de Sud.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri