Qi Lu, fost executiv in cadrul Yahoo, a fost numit de Microsoft sa conduca divizia de Internet a companiei, scrie New York Times.
Lu va detine o pozitie vacanta odata cu plecarea in luna iulie a lui Kevin Johnson, care a jucat un rol central in incercarea esuata de cumparare a Yahoo la inceputul acestui an.

In alegerea lui Lu, care va deveni presedinte al grupului de servicii online in ianuarie, Microsoft a ales un executiv cu cunostinte tehnice la care se adauga publicitatea si experienta in media. El va conduce divizia concurenta gigantului Google, care domina segmentul de cautare si publicitate online.

“Microsoft incearca sa rivalizeze cu Google, numind un inginer in fruntea unitatii online”, a declarat Youssef Squali, analist Jeffries & Company.

De asemenea, Microsoft a anuntat ca Brian McAndrews, senior executiv al diviziei de online, a decis sa plece. McAndrews, fost director executiv la Quantive, companie de tehnologii de publicitate pe care Microsoft a achizitionat-o pentru 6 miliarde dolari, anul trecut, a fost unul dintre candidatii interni pe care Microsoft i-a luat in considerare pentru pozitia de la serviciile online.

Lu, cercetator in industria computerelor si fost cercetator I.B.M. ce detine 20 de licente, a parasit Yahoo in luna august, dupa 10 ani petrecuti in cadrul companiei. El a fost vicepresedinte pentru doua arii importante: cautarea online si tehnologia de publicitate.

“Marea experienta tehnica a lui Lu, capacitatile de lider si mentalitatea de munca grea sunt renumite in industria IT”, a declarat directorul executiv al Microsoft, Steven A. Ballmer. Microsoft a refuzat sa faca disponibil un executiv pentru a discuta pozitia lui Lu.

Ballmer a reiterat recent ca Microsoft nu a fost destul de interesata pentru achizitionarea Yahoo, dar a declarat ca ramane deschisa pentru un parteneriat de publicitate dintre cele doua companii. De asemenea, el a declarat ca momentan nu exista discutii active intre cele doua companii.

Saptamana aceasta, purtatorul de cuvant al Microsoft, Frank Shaw, a declarat ca “nu exista nimic cu privire la Yahoo”.

Purtatorul de cuvant, Squali, a declarat ca in cazul in care Microsoft si Yahoo au de gand un acord de cautare, cunostintele lui Lu la operatiunile Yahoo ar putea fi importante pentru Microsoft.

Exodul de executivi care parasesc functiile de management continua. Multe dintre plecari au fost provocate de incercarile Yahoo de transformare a afacerii in jurul sau si de frustrarea provocata de ritmul de schimbare incet. Jerry Yang, directorul executiv, a anuntat luna trecuta ca vrea sa plece cat de repede daca board-ul companiei gaseste un succesor.

Luna trecuta, Microsoft a angajat un alt executiv de la cautari din partea Yahoo, Sean Sucher, pentru a conduce start-up-ul de tehnologii de cautare din Silicon Valley.

Microsoft a declarat ca McAndrews accepta sa ramana in “rolul consultativ” pentru Lu si Ballmer pentru urmatoarele cateva luni. Scott Howe va supraveghea afacerile de editare si publicitate ale Microsoft, anterior condus de McAndrews.

Johnson, de asemenea, a fost in conducerea diviziei sistemului de operare Windows. El a parasit Microsoft pentru a deveni CEO al producatorului de tehnologii de retea Juniper Networks.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri