Sony Corporation a declansat o serie de masuri de consolidare a structurii companiei si de crestere a profitabilitatii, planificand totodata o restructurare a facilitatilor de productie locale si din strainatate, realocarea fortei de munca si reducerea personalului, potrivit informatiilor companiei.
Potrivit companiei, consolidarea se va concentra in special asupra diviziei de dispozitive electronice, unde Sony a fost afectata cel mai mult de evolutia negativa a climatului economic si unde compania a luat deja masuri rapide printre care ajustarea productiei, reducerea stocurilor si a cheltuielilor operationale.

Pe viitor, Sony intentioneaza sa ajusteze pretul produselor pentru a compensa efectul cresterii valorii yen-ului in raport cu alte valute, sa reduca sau sa amane anumite investitii si sa-si reduca implicarea in domenii care nu constituie obiectul principal de activitate al companiei. In plus, Sony planifica o restructurare a facilitatilor de productie locale si din strainatate, realocarea fortei de munca si reducerea personalului.

Prin aceste masuri, Sony doreste sa-si creeze structura necesara pentru a putea realiza economii anuale estimate la o valoare de 100 de miliarde yeni pana la sfarsitul exercitiului financiar 31 martie 2009 – 31 martie 2010.

De asemenea, Sony va reduce investitiile in cadrul diviziei de semiconductori prin externalizarea unei parti din productia de senzori de imagine CMOS, destinata utilizarii in telefoanele mobile ale altor producatori.

In plus, pe baza scaderii rapide a cererii pe piata televizoarelor, Sony a decis amanarea planurilor de investitii in cresterea capacitatii de productie a facilitatii sale de la Nitra, Slovacia – una dintre fabricile Sony de televizoare LCD pentru piata europeana.

Pe baza acestor masuri, Sony planifica sa-si reduca investitiile in divizia de electronice cu aproximativ 30% in anul financiar 31 martie 2009 – 31 martie 2010, comparativ cu Strategia initiala de Dezvoltare pe termen Mediu a companiei.

Potrivit reprezentantilor companiei, pana la sfarsitul anului fiscal curent, Sony planifica sa opreasca productia a doua dintre unitatile sale de productie din afara Japoniei, inclusiv Sony Dax Technology Center din Franta, implicat in productia de medii de inregistrare si benzi magnetice.

Printr-o serie de initiative precum rationalizarea operatiunilor de productie, mutarea si consolidarea acestora in regiuni ce ofera un nivel mai scazut al costurilor operationale, dar si prin utilizarea eficienta a relatiilor cu producatorii de echipament original (OEM) si cu producatorii de echipamente cu design original (ODM), Sony va reduce numarul facilitatilor de productie cu 10% de la nivelul curent de 57, pana in data de 31 martie 2010.

Astfel, Sony intentioneaza sa-si optimizeze forta de munca prin programe de realocare si facilitare a reorientarii angajatilor catre alte pozitii din afara companiei.

Ca rezultat al acestor masuri, pana la data de 31 martie 2010, Sony intentioneaza sa reduca la nivel global numarul angajatilor din divizia de electronice cu aproximativ 8.000 de persoane, de la aproximativ 160,000, cati existau la data de 30 septembrie 2008. In acelasi timp, Sony intentioneaza si sa reduca numarul angajatilor sezonieri si temporari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri