Romania, cea mai mare crestere pe software de proiectare din regiune

Autodesk Romania considera ca piata romaneasca de software de proiectare cunoaste cel mai mare avans din Europa de Sud-Est, iar compania si-a mentinut ritmul de crestere de 27%.

“Pot spune ca piata romaneasca prezinta in mod clar cea mai mare si mai rapida crestere in Europa de Sud Est. Anual clientii aloca sume importante pe licente pentru toate sistemele de CAD, iar piata se ridica la zeci de milioane de euro. Suntem bucurosi ca ne-am mentinut cresterea anuala de 27%”, a declarat, pentru Wall-Street, Paul Lipovanciuc (foto), AEC Channel Sales Manager SEE Autodesk Romania.

Situatia macroeconomica ar putea sa nu afecteze vanzarile de software de proiectare.

“Observam ca in Europa de Sud Est, in special in Romania, activitatea in acest domeniu este redusa si va trebui sa se dezvolte, indiferent de conditiile macroeconomice. In general, suntem optimisti intr-un mod prudent”, a mai spus Paul Lipovanciuc.

In cel de-al treilea trimestru al anului fiscal 2008-2009, Autodesk Inc, din care face parte si Autodesk Romania, a inregistrat o crestere de 13% a veniturilor pana la o valoare de 607 milioane de dolari.

Autodesk este cel mai mare producator de software de proiectare 2D si 3D. Principalul produs al firmei este AutoCAD, o aplicatie de proiectare asistata de calculator, lansata cu 25 de ani in urma. Programul AutoCAD este folosit de ingineri, arhitecti si artisti care realizeaza modele tridimensionale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Setari Cookie-uri