Firma germana, cu sediul la Munchen, este gata sa ajunga la o intelegere si cu procurorii germani in cadrul unei anchete paralele a mituirii unor oficiali guvernamentali straini, in schimbul carora sa obtina contracte de infrastructura, in timpul ultimilor zece ani, au declarat surse avizate.

Reprezentantii companiei germane Siemens, implicata intr-un amplu scandal de coruptie, au indicat anterior ca vor pune deoparte circa 1 miliard de euro, ca sa faca fata unor eventuale sanctiuni in Statele Unite si Germania.

Grupul Siemens este prezent si pe piata romaneasca. Grupul german, care a cheltuit miliarde de euro pentru a-si asigura contracte in strainatate, a intrat in mod deosebit in colimatorul autoritatii bursiere americane, Securities and Exchange Commission (SEC).

Citeste si:

Actiunile Siemens se tranzactioneaza pe piata de capital din Statele Unite. Sumele ilegale acordate de Siemens, care produce trenuri si turbine electrice, sunt estimate pana in prezent la 1,3 miliarde euro.
Descoperirea scandalului cu doi ani in urma a bulversat complet compania, care si-a reinnoit aproape in totalitate conducerea.

Siemens a decis sa se intoarca impotriva a 11 fosti sefi si sa le ceara daune, in cadrul unui demers inedit in Germania.