Sistemul financiar si telecomunicatiile din Statele Unite ale Americii (SUA) sunt sectoarele economice cele mai afectate de lipsa unor specialisti IT, informeaza Silicon.com in urma sondajului sau anual asupra competentelor cerute de angajatori.
Companiile care activeaza in domeniul financiar au cele mai mari dificultati in a-si gasi angajati competenti in IT, cu 54% dintre respondenti incapabili sa gaseasca persoanele potrivite pentru ocuparea posturilor vacante. Problema persista de anul trecut, cand a fost raportata prin intermediul aceluiasi sondaj de jumatate dintre companii din sectorul financiar.

Competentele cel mai cautate de angajatori din sistemul financiar sunt stapanirea unor limbaje de programare, management IT si operare in Linux. Experienta in domeniu, managementul de proiect si leadership-ul se numara printre abilitatile generale cerute de acestia.

Telecomunicatiile ocupa locul urmator in topul sectoarelor economice cu posturi IT vacante, cu 49% dintre companii nemultumite de pregatirea celor care isi cauta un loc de munca. Ele cer cunostiinte de dezvoltare a aplicatiilor, limbaje de programare si networking.

Industria high-tech identifica aceeasi problema, intrucat 48% din cei care au raspuns sondajului nu pot gasi personal calificat. Companiile cauta specialisti in limbaje de programare, arhitectura software bazata pe servicii si Linux.

Sectorul public din SUA nu dispune de oameni competenti in IT in 38% din cazuri, in timp ce retail-ul american este cel mai putin afectat, cu 32%. Abilitatile informatice cerute sunt management IT, crearea si prelucrarea unor baze de date, limbaje de programare, sistem de gestiune a resurselor intreprinderii si arhitectura software bazata pe servicii. Abilitatile generale cerute de angajatori cuprind management de proiect, experienta in domeniul de activitate si leadership.
.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri