Companiile care activeaza in domeniul financiar au cele mai mari dificultati in a-si gasi angajati competenti in IT, cu 54% dintre respondenti incapabili sa gaseasca persoanele potrivite pentru ocuparea posturilor vacante. Problema persista de anul trecut, cand a fost raportata prin intermediul aceluiasi sondaj de jumatate dintre companii din sectorul financiar.

Competentele cel mai cautate de angajatori din sistemul financiar sunt stapanirea unor limbaje de programare, management IT si operare in Linux. Experienta in domeniu, managementul de proiect si leadership-ul se numara printre abilitatile generale cerute de acestia.

Telecomunicatiile ocupa locul urmator in topul sectoarelor economice cu posturi IT vacante, cu 49% dintre companii nemultumite de pregatirea celor care isi cauta un loc de munca. Ele cer cunostiinte de dezvoltare a aplicatiilor, limbaje de programare si networking.

Citeste si:

Industria high-tech identifica aceeasi problema, intrucat 48% din cei care au raspuns sondajului nu pot gasi personal calificat. Companiile cauta specialisti in limbaje de programare, arhitectura software bazata pe servicii si Linux.

Sectorul public din SUA nu dispune de oameni competenti in IT in 38% din cazuri, in timp ce retail-ul american este cel mai putin afectat, cu 32%. Abilitatile informatice cerute sunt management IT, crearea si prelucrarea unor baze de date, limbaje de programare, sistem de gestiune a resurselor intreprinderii si arhitectura software bazata pe servicii. Abilitatile generale cerute de angajatori cuprind management de proiect, experienta in domeniul de activitate si leadership.
.