Anul 2008 a fost unul foarte dinamic pentru operatorii de telefonie mobila care au realizat schimbari importante la nivel de top management, insa salariile au inregistrat o crestere mai incetinita pana la 10-15%, fata de anul trecut.
“Salariile la nivel de top nu au crescut atat de mult in telecom, in acest an, fata de cresterile din alte sectoare, probabil in jur de 10%, maxim 15% fata de 2007. In primul rand, pentru ca e o piata matura, pe care nu mai sunt fluctuatiile care au fost in anii trecuti, nici jucatori noi importanti nu au intrat, incat sa se mute angajatii”, a declarat, pentru Wall-Street, George Butunoiu, proprietarul firmei de consultanta in resurse umane George Butunoiu Ltd.

In al doilea rand, crede Butunoiu, principalii jucatori din telecom au un fel de agreement, nu se stie daca e si formalizat, ca sa nu ia oameni de la unul la altul, asa ca angajatii lor au o libertate de miscare mai limitata decat a celor din alte categorii

Potrivit acestuia, 2008 a fost cel mai dinamic an pentru recruiter, cel putin pana in septembrie, inclusiv pentru piata de telecom.

Salariile din IT&C mai mari de 2.000 de euro s-ar putea sa cunoasca o scadere anul viitor ca urmare a crizei economice.

“Daca va fi o criza de proportii, asa cum spun multi, ori ceea ce am vazut pana acum e doar inceputul, cred ca prin martie-aprilie va fi clar pentru toata lumea in ce directie vor evolua lucrurile, atunci salariile vor scadea, in special cele mari, de peste 2.000 euro”, a mai declarat Butunoiu.

Echipei Cosmote Romania, cel de-al treilea operator de telefonie mobila de pe piata romaneasca, i s-au alaturat cinci noi manageri in echipa de conducere, printre care si Stefanos Theocharopoulos, CEO-ul operatorului.

Theocharopoulos s-a alaturat echipei Cosmote la inceputul acestui an, inlocuindu-l pe Nikolaos Tsolas, care a detinut aceasta pozitie timp de doi ani.

La inceputul lunii mai operatorul a anuntat numirea lui Costas Apostolou in functia de Chief Financial Officer (CFO), preluand atributiile lui Antonis Kerastaris, al carui mandat in cadrul Cosmote Romania s-a incheiat.

In vara, Mircea Girbovan, fostul director de vanzari al Telemobil SA, s-a alaturat echipei Cosmote, ocupand functia de Corporate Sales Manager, o pozitie nou creata in cadrul Departamentului de Vanzari si Relatii cu Clientii.

Dupa ce a coordonat departamentul de Consumer Acquisition in cadrul Vodafone Romania, Gabriel Ionita a fost numit in functia de Manager Dezvoltare Produse si Servicii, in cadrul Departamentului de Marketing si Comunicare al Cosmote.

Din aceasta toamna, compania are si un nou director de resurse umane, si anume Liliana Danaila, care a ocupat o functie similara in cadrul Germanos Romania, iar in acest moment aceasta supervizeaza activitatile aferente pentru Cosmote si Germanos.

Si Zapp, unul din jucatorii de pe piata romaneasca de comunicatii, a realizat o serie de schimbari in cadrul echipei manageriale.

Dupa demisia lui Piermario Di Pietro din functia de CEO al companiei, Chris Bataillard a preluat la inceputul acestui an conducerea companiei.
.
Chris Bataillard este fondatorul Zapp Holdings si a fost implicat intr-un mod activ atat in partea de management, cat si de dezvoltare a companiilor Zapp Romania si Zapp Portugalia.

Recent, echipei operatorului de telefonie mobila i s-a alaturat si Adriana Ionescu in functia de director de marketing, aceasta ocupand inainte o pozitie similara in cadrul companiei Procter&Gamble.

Anul acesta, echipei Zapp i s-a alaturat si un nou Chief Financial Officer (CFO) in persoana lui Imad Kurdi, care a ocupat inainte o pozitie similara in cadrul operatorului Zain, o companie din Orientul Mijlociu cu o cifra de afaceri de nivelul zecilor de miliarde de USD si cu operatiuni in 22 de tari.

Vodafone Romania, cel de-al doilea operator de telefonie mobila de pe piata romaneasca, a anuntat recent numirea lui Marco Kind in fuctia de Chief Marketing Officer.

Inainte sa se alature echipei Vodafone Romania, Marco a ocupat functia de Marketing Manager Consumer, Vodafone Olanda, unde a contribuit la consolidarea pozitiei Vodafone in segmentul consumatorilor.

Tot anul acesta, Vodafone Romania l-a cooptat pe Adrian Florea, fostul Manager Dezvoltare Produse si Servicii al Cosmote Romania, acesta ocupand o functie de managment in cadrul diviziei Vodafone dedicata clientilor rezidentiali.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri