Potrivit spuselor lui Thomas Mertens, director de vanzari al companiei pe Europa Centrala si de Est, Romania nu a primit atentia necesara pentru a-si mentine cota de piata – care a fost de 75% in 2007 – insa, “din primul semestru al lui 2009 vom desemna pe cineva care sa se ocupe si de aceasta parte din est-ul continentului”.

Astfel, dupa spusele lui Mertens, Nvidia are in plan dezvoltarea acestei regiuni din Europa in urmatorul an si mentinerea cotei de piata la noi, daca nu cresterea acesteia, mai ales dupa ce va fi desemnata o persoana care sa se ocupein mod deosebit de vanzarile Nvidia in tari precum Romania, Ungaria, Rusia, Polonia sau Cehia.

Totusi, in ciuda faptului ca aceasta companie a scazut in ceea ce priveste cota de piata din Romania, vanzarile de produse Nvidia s-au marit cu circa 20 de procente, iar directorul de vanzari pe ECE se asteapta ca in urmatorul an sa se inregistreze o crestere de doua cifre la acelasi nivel.

"Cred ca vom creste la un nivel dramatic pe piata din Romania, insa nu stiu cat de mult reprezinta aceasta notiune", a adaugat Mertens.

Citeste si:

Nvidia a prezentat astazi, sub conceptul de “Graphics Plus”, cele mai noi tehnologii din industria vizuala. Graphics Plus duce procesarea imaginii la un alt nivel, prin tehnologiile PhysX, 3D Vision, dar si prin intermediul tehnologiei Cuda.

In avanpremiera, au fost prezentate si cele mai noi jocuri - Mirror’s Edge, creat in studiourile DICE care fac parte din Electronic Arts (lansarea oficiala pentru PC-uri va avea loc in prima jumatate a lunii ianuarie 2009) si Crysostasis: Sleep of Reason creat de 1C, liderul distributiei si editarii jocurilor pentru calculator in Europa Centrala si de Est, care demonstreaza avantajele motorului de fizica PhysX.

Nvidia este lider mondial in tehnologia de procesare vizuala si compania care a inventat unitatea de procesare grafica (GPU), un procesor care genereaza o grafica uimitoare pentru statiile de lucru, computerele personale, consolele de jocuri si dispozitivele mobile.