Angajatii celor mai mari companii din Silicon Valley isi vor petrece in acest an mai mult timp cu familiile de Craciun, dupa ce industria tehnologiei a raspuns crizei financiare cu inchideri de fabrici si de birouri si concedii fortate, scrie Financial Times.

Hewlett-Packard, Cisco Systems, Advanced Micro Devices, Texas Instruments, Dell, Adobe si CSC sunt printre companiile mari din industria tehnologica ce vor lua o pauza, cu unele divizii inchise de la inceputul acestei saptamani pana pe 5 ianuarie.

Singurii lucratori care vor “tine luminile aprinse” vor fi cei implicati in “suportul tehnic al clientilor", a anuntat Hewlett-Packard. Aceasta inchidere prelungita a fost fortata de strangerea centurii din jurul intregului sector, dupa ce corporatiile si clientii individuali au redus cheltuielile.

Recenta reducere de costuri a lovit chiar si Google, ultima emblema a prosperitatii din Silicon Valley. Gigantul de Internet a redus cheltuielile din activitatile sale faimoase, cum ar fi scaderea numarului de restaurante din campusul sau.

In ciuda concediului fortat, lucratorii vor fi loviti direct de inchideri, majoritatea fiind obligati sa foloseasca o parte din dreptul lor de concediu sau, daca nu au concediu disponibil, vor demisiona fara plata.

Avand in vedere ca multi lucratori din State Unite primesc doar 10 zile de concediu pe an, efectul va fi mare cu toate ca cele mai multe companii au anuntat ca pentru aceasta inchidere vor stopa operatiunile din intreaga lume.

Hewlett-Packard a anuntat ca sase zile din cele doua saptamani de inchidere ar putea fi impotriva dreptului anual al lucratorilor pentru concediu, in timp ce compania de servicii din tehnologie CSC a anuntat ca angajatii ar putea fi retinuti 7 zile de Sarbatori.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si