Concernele de telefonie Deutsche Telekom si Vodafone vor forma un parteneriat pentru dezvoltarea serviciilor de internet broadband VDSL in Germania, potrivit unor comunicate ale celor doua companii, relateaza Reuters.

"Purtam discutii cu alti competitori si suntem deschisi in continuare pentru o cooperare", a declarat un purtator de cuvant al Deutsche Telekom.

Cele doua companii vor coopera anul viitor, printr-o prima extindere in doua orase din Germania, Wuerzburg si Heilbronn, urmand ca aproximativ 50.000 de gospodarii din fiecare oras sa aiba acces la o retea de internet de ultima generatie, informeaza NewsIn.

Pana acum, 50 de orase germane au acces la servicii VDSL, o versiune mai rapida a standardelor tehnologiei broadband, ce atinge o viteza de zeci de megabiti/secunda, suficient pentru vizualizarea unui flux video de inalta definitie.

Deutsche Telekom si-a indemnat rivalii sa formeze un parteneriat pentru constuirea unei astfel de retele in Germania, fiind posibil ca in caz contrar, tara sa piarda din competivitate.

Telekom si alti operatori de telefonie fixa doresc sa sporeasca oferta de servicii broadband pentru a compensa scaderea clientelei pentru servicii de telefonie traditionale, in contextul in care rivalii acestora ofera servicii video, de telefonie si internet in acelasi pachet.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
2014 - Deutsche Telekom intra in Romania prin Romtelecom si COSMOTE