"Bonusul de sarbatori este o traditie la Google, este o modalitate extraordinara de a multumi tuturor pentru munca grea depusa. Anii trecuti am oferit bani. Anul acesta, am decis sa dam angajatilor un alt fel de cadou: un telefon de vis", se precizeaza intr-un mail al celor de la Google catre angajati, care au fost rugati in acelasi mail sa si testeze telefonul primit.

Dispozitivul a intrat pe piata in luna octombrie cu platforma de operare produsa de Google si a avut pana in prezent vanzari de peste un milion de bucati, in timp ce principalul sau rival, iPhone de la Apple, a vandut acelasi numar de exemplare in doar trei zile.

Telefoanele au fost oferite la peste 80% din angajati, localizati in Statele Unite ale Americii, Europa, Canada, Australia, Singapore si Japonia, iar filialele din China si India au premiat angajatii cu cate 400 de dolari.

Citeste si:

Compania are, in prezent, peste 20.000 de angajati, cu 9.000 mai mult decat in 2006. Din totalul angajatilor, jumatate au contracte de munca, fie ca sunt programatori sau lucreaza ca personal de intretinere. In al treilea trimestru al acestui an, compania a angajat 519 oameni, mult mai putin decat in aceeasi perioada din 2007, cand au inceput sa lucreze pentru Google peste 2.000 de persoane.

Google Inc. a fost infiintata de doi studenti de la Universitatea Stanford, Larry Page si Sergey Brin, in 1998, iar in anul urmator avea deja un capital social de 25 de milioane de dolari.

Motorul de cautare Google acceseaza peste 1,3 de miliarde de pagini pe internet. Google raspunde la mai mult de 100 de milioane de cautari pe zi, alocand mai putin de o jumatate de secunda pentru fiecare in parte.