Cu toate ca perioada Sarbatorilor din acest an a fost pentru retaileri cea mai slaba din ultimii 10 ani, magazinul online Amazon.com a raportat cel mai bun sezon de la infiintarea acestuia, scrie New York Times.
Ziua care in care s-au inregistrat cele mai multe vanzari pentru Amazon a fost 15 decembrie, in care clientii au comandat un record de 6,3 milioane de articole, sau aproape 73 de articole la fiecare secunda, a anuntat compania. Anul trecut, ziua cu cele mai mari vanzari a fost 10 decembrie, cand clientii au comandat 5,4 milioane de articole.

De asemenea, Amazon a mai anuntat ca greutatea tuturor aparatelor GPS vandute in decembrie egaleaza greutatea combinata a 151 de masini Mini Cooper, Amazon a vandut un numar de carti incat daca ar fi puse una in continuarea celeilalte ar putea atinge varful Everest de opt ori. In ceea ce priveste vanzarile electronice, acestea au fost conduse de televizoarele LCD Samsung de 52 inch si Apple iPod Touch de 8 gigabiti.

Dar cifrele nu sunt de ajuns pentru a afla cat de bun sau rau a fost de fapt sezonul pentru Amazon. Compania nu a dezvaluit daca cumparatorii au cumparat mai multe sau mai putine articole scumpe decat in anul anterior sau daca reducerile efectuate au mancat din marjele de profit. Nu a dezvaluit venitul sau volumul total de produse pe care le-a vandut in timpul Sarbatorilor.

Mai mult de atat, dupa ce clientii fac din ce in ce mai multe cumparaturi online, unde Amazon este lider, un sezon record la Amazon este cu adevarat surprinzatoare. Amazon a numit sezonul Sarbatorilor ca fiind cel mai bun sau cel mai ocupat in fiecare an, incepand din 2002.

Douglas Anmuth, analist Barclays Capital, a declarat ca anuntul Amazon in care posteaza un alt record in sezonul de Sarbatori nu ar trebui sa vina ca o surpriza dat fiind faptul ca in ciuda schimbarilor din e-commerce, Amazon a continuat sa castige cota de piata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri