Pentru ca asteapta ca procesul de privatizare sa aduca mai multi bani in buzunarele romanilor, producatorul britanic de aplicatii software utilizate pentru navigatie, Raymarine, vrea sa vina in Romania.
Compania britanica Raymarine, producator de componente electronice si aplicatii software utilizate pentru navigatie, si-ar putea extinde activitatea si in Europa de Est. Printre tarile vizate se numara Romania, Ungaria si Rusia, informeaza „Financial Times“. „Pe masura ce in aceste tari se continua procesul de privatizare, oamenii au tendinta de a-si cheltui banii, o parte dintre acestia orientindu-se spre achizitionarea de nave“, a declarat Malcom Miller, directorul executiv al companiei. Potrivit acestuia, firma a primit in ultima perioada un numar sporit de cereri de oferte din statele mentiona-te. Raymarine intentioneaza sa patrunda si pe piata chineza.

Profit in crestere

Raymarine opereaza in industria de profil de peste 30 de ani si administreaza o retea mondiala de peste 960 de dealeri. De asemenea, grupul britanic este cunoscut prin faptul ca a furnizat sistemul radar utilizat de Ellen MacArthur (foto) - detinatoarea mai multor recorduri mondiale - in cadrul calatoriei in jurul lumii. In primele sase luni ale anului, Raymarine a raportat un profit inainte de plata impozitelor, cu 25,9% mai mare fata de primul semestru 2004. •Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Telekom: YouTube nelimitat plus trafic de date gratuit