Producatorul american de telefoane mobile Motorola a lansat un telefon mobil care este fabricat din sticle de apa (PET-uri) reciclate, sperand sa castige teren pe segmentul de produse ecologice, scrie presa internationala.
Lansarea telefonului ecologic W233 Renew (vandut prin intermediul operatorului T-Mobile) vine in contextul in care compania a cazut in trimestrul al patrulea pe pozitia a patra pe piata globala de telefonie mobila, din cauza unei linii de produse foarte restransa.

Compania nu a dezvaluit inca pretul telefonului ce va fi prezentat in aceasta saptamana la expozitia de electronice din Las Vegas (CES – Consumer Electronics Show).

Motorola a anuntat ca acesta este primul telefon fabricat din carbon neutru. De asemenea, produsul este alcatuit din materiale reciclate pentru carcasa de plastic, iar compania a promis ca investitiile in sursele de energie regenerabila si impadurire compenseaza dioxidul de carbon folosit in fabricare, distributie si dezvoltarea telefonului.

Compania mai planuieste sa prezinte trei noi produse la CES: o “tablita touchscreen”, un telefon mobil neconventional si o telecomanda de televizor cu caracteristica de gasire.

Tablita cu controale tactile Motosurf se poate conecta la retele cu o raza mica, retele Wi-Fi si conexiuni de telefon mobile de inalta viteza si se poate opera folosind un pix sau atingand ecranul cu degetele.

Aparatul poate fi folosit pentru video-conferinte si actualizarea site-urilor de retele sociale si va fi disponibil in Asia si America Latina din timpul primului trimestru, a anuntat compania. Compania nu a dezvaluit care furnizori au acceptat sa vanda tablita.

Motorola a anuntat ca telefonul neconventional Tundra VA76r, care include caracteristica walkie-talkie, va fi vandut incepand cu data de 13 ianuarie de catre cel mai mare furnizor de telefonie mobila din Statele Unite, AT&T.

Divizia companiei de electronice casnice va introduce, de asemenea, o telecomanda reincarcabila pentru STB (set-top-box). Telecomanda este conectata wireless de baza statiei, care ii permite utilizatorului prin apasarea unui buton sa afle unde este telecomanda prin emiterea unui semnal sonor si luminos.

Tot in aceasta saptamana, Motorola a anuntat ca a concediat in cel de-al patrulea trimestru al anului trecut mai multi angajati decat anuntase initial, anul 2008 fiind finalizat cu un numar de 1.900 de disponibilizari, fata de 1.500, cat se preconizase.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri