Posturile vor fi eliminate in urmatoarele 12 luni, a anuntat unitatea irlandeza a companiei Dell prin intermediul unui comunicat de presa. O parte a fabricii urmeaza sa fie mutata la o fabrica din Polonia.

Masura de la fabrica cu o vechime de 18 ani, care a devenit un simbol pentru boom-ul economic irlandez, marcheaza o lovitura pentru tara unde rata somajului a depasit deja cel mai mare nivel al ultimilor 10 ani. Cresterea economica a inceput sa se clatine in 2007 o data cu colapsul din imobiliare, produs de criza financiara globala. Angajatii Dell din Irlanda sunt in total de 4.300.

“Este o decizie grea, dar una corecta pentru Dell”, a declarat Sean Corkery, vice-presedinte al operatiunilor Dell in Europa.

Citeste si:

Dell, care incearca sa recastige pozitia de lider in vanzarile de PC-uri pe care a pierdut-o in fata Hewlett-Packard, a inlocuit executivi si a aplicat modelul de vanzari directe pentru a relansa cresterea veniturilor.

In ultimul trimestru, compania a postat vanzari care au depasit estimarile analistilor de 1 miliard dolari. Venitul de pe continentul american totalizeaza aproape jumatate din total si a scazut cu 7,7%, dupa ce consumatorii au redus bugetele pentru a se apara in fata recesiunii.