Doi directori executivi ai Dell vor primi impreuna 11,3 milioane de dolari sub forma unor plati compensatorii in urma incetarii activitatii lor ca angajati ai producatorului de computere, relateaza Business Week.
Michael Cannon, presedintele departamentului de operatiuni internationale al Dell, se va pensiona la finele lui ianuarie 2009. Cannon va primi 10 milioane de dolari pe parcursul acestui an in trei transe separate. Dell trebuie sa plateasca aceasta suma considerabila in urma unei intelegeri contractuale semnate in 2007 ce l-a determina pe Cannon sa paraseasca postul de presedinte executiv al Solectron Corp.

Mark Jarvis, directorul de marketing al Dell, va parasi producatorul de calculatoare pentru a se intoarce la carma companiei de consultanta in afaceri ce l-a propulsat in pozitia actuala. Acesta va primi o compensatie de 625.000 de dolari, remuneratia realizata intr-un an, alaturi de alti 625.000 de dolari drept prime si bonusuri realizate in timpul acestui an fiscal.

Cannon si Jarvis au fost recrutati in 2007 de fondatorul companiei, Michael Dell, in cadrul unui efort de revitalizare si reorganizare a producatorului de calculatoare, ca urmare a micsorarii cotei detinute pe piata computerelor personale.

Desi nu vor mai face parte din conducerea companiei, cei doi vor continua sa lucreze pentru Dell in pozitia de consultanti externi. Cannon va primi 1,25 de milioane de dolari pana in ianuarie 2010 pentru aceasta activitate. Jarvis nu a semnat inca un contract de consultanta.

Conform pozitiei oficiale a Dell, Cannon si Jarvis parasesc compania din cauza reorganizarii manageriale ce a inceput in octombrie 2008. Kevin Kettler, directorul de dezvoltare tehnologica, va pleca si el la mijlocul acestei luni, dupa ce a fost angajatul companiei timp de 13 ani. Casey Jones, vicepresedintele directiei de marketing, a demisionat anul trecut.

Restructurarea conducerii Dell face parte din programul global de reorganizare a companiei. Producatorul de computere se reorienteaza in momentul de fata catre trei mari segmente de cumparatori: mariile companii, sectorul public si intreprinderile mici si mijlocii.

Intrucat Dell a intampinat anul trecut dificultati cauzate atat de criza economica, cat si de alti factori, compania a fost nevoita sa isi reduca personalul cu peste 11.000 de angajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri