Producatorul de hard-disk-uri, Seagate Technology, a inlocuit doi dintre executivii de top si a anuntat ca planuieste disponibilizarea a 800 de angajati, dupa ce a suferit o scadere a vanzarilor, scrie Los Angeles Times.

Intr-o miscare surprinzatoare, compania a anunta ca William Watkins, director executiv din 2004, si Dave Wickersham, presedinte si director de operatiuni, au parasit compania. De asemenea, compania cu un numar total de angajati in intreaga lume de 53.000, a anuntat ca va reduce forta de munca din Statele Unite cu 10%, mai exact 800 de angajati.

Stephen Luczo, care a ocupat functia de director excutiv la Seagate intre 1998 si 2004, va ocupa din nou aceasta functie. Posturile lui Wickersham vor fi preluate de Robert Whitmore, vice presedinte executiv si Chief Technology Officer la Seagate.

Seagate este cel mai mare producator de hard-disk-uri pentru computere, cu mai mult de 30% din piata globala. Compania a suferit destul de tare din cauza crizei economice, care a “muscat” din bugetul industriei IT si din cererea pentru noi PC-uri si servere care folosesc produse Seagate.

Seagate, care a programat sa raporteze rezultatele trimestriale pe 21 ianuarie, se asteapta la un venit cuprins intre 2,3 si 2,6 miliarde dolari. Analistii din industrie se asteapta la vanzari de 2,5 miliarde dolari si o scadere de doi centi per actiune.

Aceeasi tendinta poate fi observata si la alti furnizori importanti din industrie, cum ar fi Intel Corp, cel mai mare producator de microprocesoare, care a redus de doua ori estimarile privind venitul dupa ce vanzarile au scazut mai repede decat s-ar fi asteptat.

Ashok Kumar, analist Collins Stewart, a declarat ca Seagate se lupta pentru cota de piata pe care a pierdut-o in favoarea rivalului Western Digital si a intarziat la incorporarea de noi tehnologii in produsele sale.

“In ultimii doi ani, ei si-au pierdut sprijinul tehnologic, si au trecut de la lider la pozitia de companie cu evolutie slaba, si probabil a cauzat la extinderea dificultatilor pentru Seagate. Intotdeauna e cineva de vina, dar Watkins a fost bine privit in industrie”, a declarat Kumar.

Kumar l-a numit pe Luczo un veteran a carui experienta il face o alegere buna pentru a conducerea companiei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Setari Cookie-uri