Intel Corporation a raportat venitul pe al patrulea trimestru, care se ridica la 8,2 miliarde dolari, in scadere 19 procente consecutiv si venituri de 37,6 miliarde dolari pentru integul an 2008.
Marja bruta a fost de 53%, in scadere cu 6 puncte consecutiv, iar venitul operational a fost de 1,5 miliarde dolari, in scadere cu 50 de procente consecutiv. In plus, venitul net pentru al patrulea trimestru din 2008 a fost de 234 milioane dolari.

Per total, veniturile din 2008 au fost de 37,6 miliarde dolari, in scadere cu 2% comparativ cu veniturile din anul precedent acestuia. Marja bruta a fost de 55 la suta, plus 3,5 puncte fata de valoarea de anul trecut si venitul operational a fost de 9 miliarde dolari, in crestere cu 9% fata de valoarea afisata in 2007.

Venitul anual net a fost de 5,3 miliarde de dolari.

Rezultatele includ si un miliard de dolari reprezentat de impactul negativ al reducerii valorii investitiilor in compania Clearwire.

Intel a inregistrat aproximativ 11 miliarde de dolari in numerar din operatiuni, a platit dividende in numerar in suma de 3,1 miliarde de dolari si a folosit 7,1 miliarde de dolari pentru reachizitionarea a 324 milioane parti sociale din capitalul initial.

"Economia si industria se afla in plin proces de reasezare din care vor rezulta cresteri", a spus Paul Otellini, presedinte si director general Intel.

"Intel va continua sa dezvolte produse inovative, sa se dezvolte pe piete noi si sa implementeze activitatile de eficientizare care au inglobat deja costuri de peste 3 miliarde dolari din 2006. Intel s-a mai confruntat cu situatii dificile in trecut si stim ce avem de facut si in continuare. Noile noastre tehnologii si produse ne vor ajuta sa inregistram o crestere a cotei de piata si sa prosperam atunci cand economia isi va reveni", a declarat increzator Otellini.

Din cauza incertitudinii economice si vizibilitatii reduse, Intel nu ofera o perspectiva economica in acest moment pentru cum vor evolua lucrurile in primul semestru din 2009. Pentru uz intern, compania preconizeaza venituri in jur de 7 miliarde dolari.

Totodata, se preconizeaza ca procentul va scadea la 40, in primul rand din cauza cheltuielii mai mari de utilizare sub capacitatea normala si a costurilor initiale pentru chipurile pe 32nm. Marja bruta poate suferi modificari legate de cerere si pret care ar putea avea un impact asupra amortizarii inventarului si costurilor, cu posibilitatea de a crea cateva puncte suplimentare la variabilitatea marjei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri