Veniturile globale anuale totale generate de operatorii mobili vor creste cu peste o treime, de la 769 miliarde de dolari in 2007 la 1.030 miliarde de dolari in 2013, potrivit unui studiu al Informa Telecoms & Media.
Piata comunicatiilor mobile va creste cu 56% intre finele anului 2007 si finele anului 2013, potrivit companiei de cercetare Informa Telecoms & Media. Au trebuit peste 20 de ani pentru a se ajunge la trei miliarde de utilizatori, insa 1,9 miliarde sunt previzionate in sase ani, numarul total al utilizatorilor urmand a depasi pragul de cinci miliarde in 2011, se arata in raportul lunar pe piata telecomunicatiilor publicat de NewsIn.

Informa previzioneaza ca 78% din cresterea neta a utilizatorilor pana in 2013 va proveni din Asia Pacific, Africa si America Latina. Jumatate din cei 1,9 miliarde previzionati vor veni din India, China, Indonesia, Brazilia si Rusia. Prin contrast, pietele mature din America de Nord si Europa de vest vor contribui cu 8% din cresterea neta globala a utilzatorilor, reflectand nivelul ridicat de saturare.

Global, penetrarea va ajunge la 75% in 2013,
unele tari precum Romania, Rusia, Italia, Ucraina si Grecia depasind 150%. Cresterea SIM-urilor va depasi cresterea numarului de utilizatori unici, conducand la detinerea mai multor SIM-uri. Global, raportul dintre numarul SIM-urilor si al utilizatorilor va creste de la 1,29 in 2007 la 1,32 in 2013. In Europa de Vest, raportul va fi de 1,55 in 2013, iar in Europa de Est de 1,75, spune raportul, reflectand diferente in puterea de cumparare si tarifele de interconectare.

Potentialul mare de crestere din pietele in dezvoltare reflecta intrarea de noi operatori, dar si imbunatatirea acoperirii retelelor regionale si competitiei, care este de asteptat sa reduca barierele pentru noii utilizatori. "Reducerea tarifelor pentru serviciile de voce, optiunea pentru servicii preplatite si accesul facil la telefoane mobile 2G sau 2,5G vor deschide serviciile mobile utilizatorilor cu venituri si facturi mici, care nu au detinut anterior telefoane mobile," considera Chris Stamatakis, analist Informa.

In timp ce 2G va ramane tehnologia dominanta dupa numarul utilizatorilor pana in 2013, ponderea sa va scadea de la peste doua treimi in 2007, 66,9%, la mai putin de o treime, 32,7%, in 2013, tehnologiile 3G+ continuand sa castige teren. Tehnologiile 3,5G aveau 1,2% din totalul utilizatorilor in 2007, ponderea urmand a creste la 22,9% in 2013.

Ca rezultat al acestei cresteri deosebite, veniturile anuale totale generate de operatorii mobili vor creste cu peste o treime, sarind de la 796 miliarde de dolari in 2007 la 1030 miliarde de dolari sase ani mai tarziu.

Raportul asupra pietei de telecomunicatii pe luna decembrie 2008 este disponibil pe site-ul NewsIn, la sectiunea Companii, in cadrul serviciului NewsIn IT&Telecom (NIT). Raportul cuprinde evolutiile din luna decembrie 2008 ale operatorilor de telecomunicatii si de cablu din Romania, decizii ale autoritatilor de reglementare (ANC si MCSI), precum si evaluari ale industriei.

De asemenea, sunt prezentate problema reglementarii pietei unice a telecomunicatiilor din Uniunea Europeana, studiul realizat de Informa Telecoms & Media privind estimarile veniturilor globale anuale generate de operatorii mobili in 2013, numarul utilizatorilor de telefonie mobila in decembrie 2008, precum si finalizarea fuziunii dintre Clearwire si Sprint Nextel.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri