Trei navigatori pe internet au fost arestati in Singapore pentru distributia ilegala de fisiere digitale muzicale prin sistemul "file-sharing".

Cei trei tineri, cu varste cuprinse intre 16 si 22 de ani, au reusit sa trimita intr-un timp scurt peste 20.000 de fisiere prn internet.

Este pentru prima data cand are loc arestarea unui cetatean singaporez pentru file-sharing, de la introducerea noii legislatii copyright in luna ianuarie, care interzice descarcarea de materiale audio/video piratate.

In prezent, in Singapore, oricine descarca si transmite mai departe materiale piratate poate risca o pedeapsa de pana la cinci ani de inchisoare si amenzi usturatoare.

Introducerea retelelor broadband in Asia, in particular in China, India si Indonezia, a avut ca efect imediat cresterea in progresie geometrica a numarului celor care pirateaza de pe internet, in timp ce vanzarile legale scad drastic in fiecare luna.

Singapore se lauda cu una dintre cele mai mari rate de penetrare a internetului in lume, cu mai bine de 60% din cei 4,2 milioane de locuitori conectati la World Wide Web.