Gigantul sud-coreean de electronice Samsung Electronics va anunta foarte curand un proces de restructurare ce se va rezuma si la concedierea unor executivi de top, potrivit unor surse citate de presa internationala.

Purtatorul de cuvant al Samsung Electronics a refuzat sa comenteze aceste zvonuri.

Samsung, cel mai mare producator de memorii chip, ecrane LCD si televizoare, isi va regrupa afacerea sub doua mari divizii care vor fi reprezentate prin “componente” si “produse”, a anuntat cotidianul sud-coreean Yonhap, citand o sursa neidentificata din cadrul Samsung Group.

Actualul director executiv Lee Yoon-woo este de asteptat sa ramana CEO si isi va asuma rolul de a supraveghea divizia de componente, care va include unitatile de semiconductori si LCD de la Samsung.

Choi Gee-sung, actualul sef al diviziei de telecomunicatii, va fi numit la conducerea diviziei de produse care va contine telefoanele mobile, televizoarele si alte produse electronice, potrivit Yonhap.

Schimbarile sunt raspunsul la criza economica globala si o actiune pentru a revigora compania dupa ce presedintele grupului, Lee Kun-hee, a parasit functia in luna aprilie a anului trecut, mai anunta Yonhap.

Dupa ce recesiunea a lovit cererea consumatorilor, este foarte probabil ca Samsung sa raporteze pierderi pentru trimestrul ce tocmai s-a incheiat. Principala divizie a companiei, cea de memory chip-uri, a cunoscut o crestere brutala, in timp ce previziunile s-au deteriorat, de asemenea, la alte produse, cum ar fi telefoanele mobile si televizoarele cu ecran plat.

Dupa plecarea lui Lee Kun-hee, Samsung Electronics l-a inlocuit pe CEO si seful diviziei de chip-uri in mai, dar analistii declarau atunci ca mutarea nu va produce o diferenta foarte mare in modul de functionare al companiei.

Alaturi de Samsung Electronics, alte companii majore din Samssung Group vor anunta schimbari de management, a anuntat Yonhap. Pe langa aceste schimbari, 15 executivi de top vor parasi grupul, care include filiale financiare si una chimica din cadrul Samsung.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Samsung estimeaza un profit in crestere cu 72% in T2