In acest context, profitul operational brut in 2008 a fost de 1,5 milioane euro, cu 107% mai mare fata de 2007.

Veniturile pe piata locala generate de produsele Clarvision ERP si Clarvision Salarizare au inregistrat o crestere de 97%. EBS Romania detine in prezent un portofoliu de clienti interni ce numara peste 140 de companii, marea majoritate fiind companii de productie.

In 2008, compania EBS Romania si-a continuat expansiunea si pe piata externa obtinand o crestere de 32% a serviciilor de dezvoltare software, iar in domeniul serviciilor de mentenanta, suport si consultanta - o crestere de 300%. Astfel, obiectivul companiei pe 2008, de a creste aportul de servicii BPO la cifra de afaceri a grupului EBS, a fost atins cu succes, potrivit directorului general al companiei, Daniel Metz (foto).

Strategia EBS Romania de a-si extinde portofoliul de produse si segmentul tinta se va concretiza in 2009 prin comercializarea produsului software SAP. EBS Romania are ca obiectiv obtinerea certificatului de partener SAP. In aceasta calitate, EBS Romania va dezvolta, vinde, implementa si asigura suport pentru acest sistem.

Citeste si:

In paralel, pe plan extern, in anul 2009, compania clujeana isi va intari activitatile desfasurate in directia SAP, oferind in continuare pe piata germana servicii de dezvoltare si consultanta SAP, prin dezvoltarea celor doua firme din grup: ITCoE si MSG Systems Romania.

Doi clienti importanti au fost castigati pe acest segment: AOK, cea mai mare casa de sanatate din Germania si Concernul Bertelsmann, cel mai mare grup media din Europa. Pentru a acoperi necesarul de resurse umane urmeaza ca in 2009 sa fie angajati cel putin 20 de angajati in aceasta directie.

2009 va inseamna pentru EBS si demararea a doua proiecte de amploare pentru piata germana in domeniul Offshore, care implica angajarea a circa 20 de informaticieni.

In ceea ce priveste numarul de angajati, acesta a fost la sfarsitul anului 2008 de 260 de angajati, in crestere cu 45% fata de decembrie 2007. Se estimeaza ca la finele anului 2009 sa se treaca pragul de 300 de angajati.