Sony Corp va anunta detaliile unui plan de restructurare in aceasta saptamana, pe fondul rezistentei opuse din interiorul companiei la ideea de a reduce numarul locurilor de munca din Japonia, a anuntat cotidianul Financial Times, citat de Reuters.
Producatorul televizoarelor LCD Bravia, al consolelor de jocuri Play Station si al camerelor foto digitale Cyber-shot a anuntat luna trecuta o serie de planuri ce includ reducerea investitiilor, inchiderea a cinci sau sase fabrici si disponibilizarea a 16.000 de angajati, pentru a face economii de 1,1 miliarde dolari anual, anunta NewsIn.

Insa analistii si alti observatori din industrie sustin ca Sony va avea nevoie probabil de masuri mai drastice pentru a combate efectele aprecierii majore a yenului si pentru a face fata scaderii cererii de electronice, pe fondul recesiunii mondiale.

"Sony nu este pus in situatia de a inceta complet productia interna, insa trebuie sa faca ceva asemanator de drastic", a declarat Mitsushige Akino, manager de fonduri in cadrul Ichiyoshi Investment Management. "Daca va planifica sa mute productia in strainatate si sa mentina numai departamentele de strategie si dezvoltare in Japonia, va fi o masura pozitiva", a subliniat acesta.

Sony obtine trei sferturi din venituri din operatiunile internationale.

In decembrie, Sony a anuntat ca va diponibiliza 8.000 de angajati si va reduce investitiile, in contextul in care "o temperare masiva" a cresterii economice a afectat profitabilitatea companiei.

Insa analistii sustin ca luarea de masuri drastice pe plan intern va fi intampinata cu o opozitie puternica nu numai din interiorul companiei, ci si din mediul politic.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri