Primele doua decade ale lunii ianuarie din acest an au inregistrat o intensificare a activitatilor de phishing din peisajul autohton, liderul identitatilor falsificate de infractorii informatici fiind serviciul bancar electronic de la Raiffeisen, potrivit BitDefender.
Ultima serie de mesaje din campania de phishing apeleaza la o macheta deja utilizata inca din toamna anului trecut, insa al carei continut solicita de aceasta data utilizatorilor sa-si acceseze contul pentru a verifica o serie de posibile tranzactii neautorizate, sustin reprezentantii BitDefender.

"Ca o inovatie formala a lunii ianuarie menita sa certifice autenticitatea e-mailului, merita semnalata prezenta semnaturii din subsol, atribuite unui functionar din managementul superior al institutiei", se mai arata intr-un comunicat al companiei.

Potrivit BitDefender, linkul pe care utilizatorul se presupune ca ar trebui sa-l urmeze pentru a-si accesa contul nu conduce pe portalul bancii, ci catre un site contrafacut care preia codul de utilizator, parola si numarul cardului prin intermediul unui script PHP.

"Volumul de spam ca parte integranta a actiunilor de phishing ce exploateaza identitatea Raiffeisen Bank Romania a crescut de la inceputul lui 2009 cu aproximativ 20%. Printre cele mai raspandite tehnici raman in continuare trimiterea catre un site de phishing, dar si paginile HTML anexate, de obicei encodate, ambele recurgand la scripturi PHP pentru furtul datelor. Le recomandam clientilor de e-banking sa fie precauti si sa verifice orice mesaj suspect cu institutia financiara inainte de a-si divulga datele on-line", a declarat seful Laboratorului de Cercetare Antispam al BitDefender, Vlad Valceanu.

Potrivit BitDefender, in 2008, clasamentul celor mai des falsificate identitati bancare din Romania a inclus Raiffeisen Bank (60%), BCR (13%), BRD (10%), Piraeus Bank (8,5%), Banca Transilvania (8,5%).

BitDefender este producatorul uneia dintre cele mai rapide si eficiente linii de solutii de securitate a datelor atestate pe plan international, iar solutiile BitDefender sunt distribuite printr-o retea globala de parteneri (distribuitori si reselleri) in peste 100 de tari din intreaga lume.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri