Directorul executiv al AJOFM Cluj, Daniel Don, a declarat, miercuri, ca firma chineza va fi invitata pentru o discutie la sediul agentiei, pentru ca a gresit documentatia. "Noi am incercat sa contactam firma, dar nu am gasit pe nimeni la numarul de telefon de la sediu. Ei au anuntat ca vor sa concedieze 19 persoane, dar in aceste acte apar numai patru angajati, astfel ca am considerat necesar sa ii chemam la noi la sediu sa lamurim lucrurile”, a afirmat Don.

BYD Electronics a anuntat o investitie de 20 de milioane de euro in parcul industrial Nokia Village. Inca de la finalul anului trecut, presa clujeana a sesizat faptul ca nici chinezii, nici Hansaprint/Elanders (Suedia-Finlanda) nu au demarat investitia, tot de 20 de milioane de euro.

Dintre furnizorii anuntati ai Nokia, la Tetarom III, BYD Electronics urma sa angajeze cele mai multe persoane, respectiv 500, conforma anuntului din primavara anului 2007, iar planul era ca fabrica sa fie finalizata pana in vara anului 2009. Furnizorii anuntati ai Nokia Village sunt joint-venture-ul Hansaprint-Elanders, BYD Electronics si StoraEnso.