Profitul net a cunoscut si el o ascensiune de doua procente fata de aceeasi perioada a anului trecut pana la o valoare de 1,61 miliarde de dolari.

In aceasta perioada, Apple a livrat 2,52 milioane de calculatoare Macintosh, in crestere cu 9% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Compania a vandut un numar de 22,7 milioane de unitati iPod, ceea ce reprezinta o crestere cu 3% fata de trimestrul al treilea al anului trecut.

Vanzarile iPhone din acest trimestru au fost de 4,36 milioane de unitati, cu 88% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pentru urmatorul trimestru reprezentantii Apple estimeaza venituri de 7,6-8 miliarde de dolari.

Citeste si:

„Chiar si in aceasta perioada economica dificila, suntem deosebit de mandri sa raportam cele mai mari venituri si castiguri trimestriale din istoria Apple - depasind pentru prima data pragul de 10 miliarde dolari venituri trimestriale. Aceste rezultate au generat capital lichid de peste 3,8 miliarde dolari pe acest trimestru”, a declarat Steve Jobs, CEO, Apple.

Principalii competitori ai Apple sunt Sony, Samsung si LG pe diferite categorii de produse.