Profitul net a scazut cu 69% in al patrulea trimestru, la 576 milioane euro, comparativ cu 1,84 miliarde euro ce reprezinta profitul net obtinut in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat compania finlandeza intr-un comunicat. Veniturile au scazut cu 20%, la 12,7 miliarde euro. Analistii estimau un profit de 975 milioane euro si vanzari de 13,1 miliarde euro.

Nokia a vandut in trimestrul al patrulea cu 15% mai putine telefoane decat in perioada echivalenta din 2007 si a revizuit in scadere, pentru a treia oara din trimestrul anterior, estimarile pentru vanzari. Anterior, reprezentantii companiei anticipasera o diminuare a vanzarilor cu 5%, potrivit NewsIn.

Nokia intentioneaza sa faca economii, prin reduceri de costuri si micsorarea dividendului, in conditiile in care criza economica mondiala ii face pe oameni mai putin dornici sa isi schimbe telefoanele mobile
.
"In ultimele saptamani, mediul macroeconomic s-a deteriorat rapid, increderea consumatorilor a scazut si mai mult, iar volatilitatea valutara fara precedent si inasprirea creditarii continua sa aiba impact asupra industriei comunicatiilor", a declarat directorul executiv al Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo.

Citeste si:

"Luam masuri, ca sa diminuam costurile si sa ne pastram o structura solida de capital", a adaugat seful Nokia.

Compania finalendeza este prezenta si pe piata romaneasca, unde detine o fabrica la Jucu, in apropiere de Cluj-Napoca.