Compania de Internet a confirmat inghetarea salariilor, la o zi dupa ce a informat angajatii despre aceasta decizie.

Masura austera marcheaza una dintre primele actiuni de reducere a costurilor luate de noul director executiv al Yahoo, Carol Bartz, cooptata pe aceasta pozitie in urma cu doua saptamani.

“Management-ul nostru a decis ca aceasta estea cea mai responsabile decizie ce trebuie luata in prezent”, a declarat purtatorul de cuvant Brad Williams. Unii angajati ar putea sa primeasca o crestere in cazul in care vor fi promovati in cadrul companiei, a declarat Williams.

Inghetarea salariilor este din ce in ce mai comuna dupa ce companiile incearca sa isi reduca cheltuielile fara sa concedieze angajati.

Citeste si:

In cazuri mai extreme, cum ar fi cel al companiilor IT Advanced Micro Devices (AMD) si Seagate Technology, conducerea a impus reduceri de salarii mult mai dure ce au afectat mii de angajati.

Yahoo are aproximativ 13.700 de angajati dupa ce luna trecuta a concediat 1.500 de salariati. Potrivit reprezentantilor companiei, Yahoo nu mai are in vedere alte reduceri de personal, desi anterior management-ul a atentionat ca o alta serie de concedieri ar putea aparea, in functie de adancimea recesiunii economice.

Yahoo isi va anunta rezultatele financiare marti, 27 ianuarie.

Gigantul online Google: Profit trimestrial peste asteptari