Spre sfarsitul anului trecut, Sun Microsystems, a anuntat ca va renunta la un numar de 6.000 de angajati ai companiei, ceea ce reprezinta, in procente, aproximativ 14-18% din totalul fortei de munca a unuia dintre cei mai importanti jucatori de pe piata microprocesoarelor, relateaza silicon.com.

Concedierile efectuate sunt facute la nivel mondial. In luna decembrie a lui 2008, conducerea companiei a spus ca se va renunta si la 130 de angajati ai unitatii din Scotia.

Potrivit declaratiilor oficiale facute de conducerea Sun Microsystems, disponibilizarile au fost facute la orice nivel, indiferent ca este vorba de vicepresedinti sau directori.

Citeste si:

Planul de restructurare al companiei este o urmare a fireasca a tendintei de economisire pe care o are in vedere Sun – conform renuntarii la acest procent din salariati, compania va economisi pana la 700-800 milioane dolari anual.

Restructurarea reprezinta un mod eficient de a proteja compania pe timp de criza si de a creste oportunitatile financiare ale acesteia.