In luna decembrie, audienta globala de Internet a depasit un miliard de utilizatori, potrivit companiei de masurare a audientei online comScore. In cel mai recent raport, compania de cercetare anunta ca regiunea Asia-Pacific continua sa fie liderul de piata, acumuland 41% din utilizatorii de Internet din intreaga lume, aproximativ 416 milioane, anunta Internet News.
Europa este a doua regiune, cu aproximativ 283 milioane de utilizatori de Internet, acumuland 28% din populatia conectata la Internet. Cu cei 185 milioane de internauti, America de Nord se afla pe a treia pozitie, cu o cota de 18,4%, anunta comScore.

America Latina a acumulat 7% din totalul utilizatorilor, cu 75 milioane de utilizatori, iar Africa impreuna cu zona Orientului Mijlociu au adunat o cota de 5%, cu 49 milioane de utilizatori.

“Depasirea cotei de un miliard de utilizatori este un hotar important in istoria Internetului”, a declarat Magid Abraham, CEO comScore. “Al doilea miliard va fi online inainte sa aflam noi, iar al treilea miliard va veni mai repede decat acesta”, a mai adaugat Magid Abraham.

Chiar daca populatia online a lumii continua sa creasca, cercetarile demonstreaza ca Statele Unite inregistreaza o scadere in cota de piata a utilizarii Internetului, in ciuda faptului ca guvernul Statelor Unite are un rol important in directionarea cresterii Internetul si pastreaza o legatura apropiata cu autoritatile-cheie din industria Internetului.

China are cea mai mare audienta online de pe planeta, comScore numarand 180 milioane de utilizatori in aceasta tara, reprezentand 18% din audienta totala a lumii.

Statele Unite, cu o cota de 16,2%, se afla pe pozitia a doua, cu 163 milioane utilizatori. Japonia a ajuns pe pozitia a treia, cu 63 milioane de utilizatori sau 6% din populatia Internetului.

Raportul cuprinde doar utilizatorii cu varste ce depasesc 15 ani, care sunt conectati de acasa sau de la serviciu. Este exclusa populatia in crestere care foloseste Internetul prin telefoane mobile.

De asemenea, comScore a facut un top al celor mai vizitate site-uri in luna decembrie. Site-ul de top din Internetul global a fost motorul de cautare Google, cu 778 milioane de vizitatori, acumuland 77% din totalul utilizatorilor de Internet.

Imediat dupa se afla reteaua de site-uri a Microsoft, care a adunat 647 milioane de vizitatori si a castigat 64,2% din utilizatorii de Internet. Yahoo se afla pe a treia pozitie, cu 562 milioane de vizitatori si 55,8% din audienta mondiala.

In luna decembrie, AOL a ocupat pozitia a patra, cu 273 milioane de vizitatori, in timp ce Wikipedia a inregistrat mai putin cu 22.000 de vizitatori, anunta comScore.

Facebook domina piata retelelor sociale, potrivit comScore, cu o crestere anuala de 127% a numarului de utilizatori pana la 222 milioane de vizitatori.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri