Royal Philips Electronics NV, cel mai mare producator de electronice din Europa, a afisat pierderi nete trimestriale de 1,47 miliarde euro (1,9 miliarde dolari), pentru prima data in ultimii sase ani, dupa deprecierea participatiilor detinute in LG Display Co. si NXP BV.

Anul trecut compania anuntase un profit de 1,39 miliarde euro, sau 1,30 euro/actiune, potrivit unui comunicat al grupului, al carui sediu central se afla la Amsterdam. Astfel, Philips a anuntat primele pierderi trimestriale din 2003, conform datelor Bloomberg, potrivit NewsIn.

Din cauza crizei financiare, compania a anuntat ca va concedia 6.000 de angajati din toata lumea, conform Les Echos.

Philips anuntase pe 4 decembrie ca va deprecia participatiile detinute in LG Display, al doilea producator mondial de ecrane cu cristale lichide (LCD), si in NXP, al treilea producator european de semiconductoare, cu 1,1 miliade euro.

Analistii chestionati de Bloomberg estimeasera pierderi nete de 1,24 miliarde euro, in timp ce vanzarile companiei au scazut la 7,6 miliarde euro in al patrulea trimestru, fata de 8,37 miliarde euro, in aceeasi perioada a anului trecut.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si